CHP, MTV zammına karşı İzmir’de sokakta

CHP, MTV zammına karşı İzmir’de sokakta
5 Ekim 2017 20:14

CHP, motorlu taşıtlar vergisinine yapılması planlanan zammı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın altın çağrısını protesto etti.

 

 

 

MTV’nin gelecek yıldan itibaren yüzde 40’a yükseltileceği açıklanmış, daha sonra da bir azaltmaya gidileceği duyurulmuştu.Erdoğan da halka seslenerek altın tahvili uygulamasını önemli gördüğünü söylemişti: “Vatandaşlarımızı yastık altındaki altınlarını bu şekilde değerlendirerek hem kendisine hem de ülkemizin gelişmesine katkı sağlayamaya davet ediyorum.”İzmir’de CHP Konak ilçe başkanlığı üyesi bir grup Konak Meydanı’nda bir araya geldi.

 

İlçe başkanı Mehmet Şakir Başak, Türkiye’de üreten değil tüketen bir siyaset anlayışının hakim kılındığını söyledi.Ekonomik istikrarsızlığın ve ‘kara tablo’nun halka yüklendiğini aktaran Başak, “Yüzde 40’lara varan MTV zamlarıyla bir yandan emekçinin cebine el atarak dar ve orta gelirli memurun, işçinin vergisini arttırıyorsunuz” dedi. İnternete de yeni vergiler getirildiğini dile getiren Başak, şöyle devam etti: “Geçmişte insanlar maaşlarından, mutfak masraflarından kısarak kötü günler için aldıkları altınları yastık altına koyuyorlardı. O kötü gün için ayrılan altınları sünnet, düğün, nişan ve okul masraflarında harcadılar. Şimdi düğüne davetli insanlar bırakın çeyrek altın almayı, yeni çıkarılan 1 gram altını takmakta zorlanıyor. Tasarruf edip yastık altına altın koymayı bırakın, geçimini tam olarak sağlayamıyor. İktidarın getirdiği durum ortada.”CHP’liler zamlardan sonra tasarladıkları ‘AK SLX’ isimli araçlarını da basına tanıttı.Başak, aracın ‘istihdam ve milli gelire faydalı’ olacağını söyledi. Daha sonra araç meydanda tur attı.

 

mtv2