CHP, Mısıroğlu’nun tabutana sarılan ‘Türk Bayrağı’nı Meclis’e taşıdı!

CHP, Mısıroğlu’nun tabutana sarılan ‘Türk Bayrağı’nı Meclis’e taşıdı!
14 Mayıs 2019 10:32

CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet GÖKER Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a, Atatürk’e ve Milli Mücadele tarihine küfreden bir adamın tabutunun hangi gerekçe ile Türk bayrağına sarıldığını sordu.

 

 

 

2983 Sayılı Türk Bayrağı Kanunu ve 17 Mart 1985 tarih ve 18697 Sayılı Türk Bayrağı Tüzüğü’ne göre, kimlerin cenaze törenlerinde tabutlarına Türk Bayrağı örtüleceğinin hükme bağlandığını belirten CHP’li Vekil, “Milletvekilleri ve milletvekilliği yapmış olanlar, Temsilciler Meclisi, Danışma Meclisi ve Cumhuriyet Senatosu üyeliği yapmış olanlar, Milli Birlik Komitesi üyeliği yapmış olanlar, Gaziler, Yüksek yargı organları üyeleri ve emeklileri, Sayıştay üyeleri ve emeklileri, Hakim ve savcılarla emeklileri, Yüksek Öğretim kurumları öğretim üyeleri ve emeklileri, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Yüksek Kurul üyeleriyle bu görevi yapmış olanlar, Devlet sanatçıları, Devlet madalyası sahipleri, Kızılay, Türk Hava Kurumu genel başkanları ve bu görevi yapmış olanlar, Emniyet mensupları ve emeklileri, Dünya, Olimpiyat ve Avrupa şampiyonluğu kazanmış olmaları dolayısıyla 2913 sayılı Kanuna göre aylık bağlanmış sporcular, Resmi okul müdürleri, Basın şeref kartı sahipleri, İşçi ve işveren sendikaları konfederasyon başkanları ve bu görevi yapmış olanlar, Kamu Kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının en üst kuruluşunun başkanları ve bu görevi yapmış olanlar, Bilimsel, sanatsal, kültürel, sportif ve sosyal alanlarda üstün hizmet verdiği mülki amirlerince kabul edilen diğer Türk vatandaşlarının cenazelerine Türk Bayrağı örtülür” diyerek konuya açıklık getirdi.

 

 

Bunun yanı sıra, Devlet aleyhine veya yüz kızartıcı mahiyette bir suç işlemekten hüküm giymiş olanların tabutlarına, affedilmiş olsalar bile, Bayrak örtülemeyeceğinin hükme bağlandığını hatırlatan GÖKER, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a yazılı soru önergesi vererek konuya açıklık getirilmesini istedi.

 

CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet GÖKER yazılı soru önergelerinde şu sorulara yer verdi.

 
Türk Bayrağı Tüzüğü’ne göre, kimlerin cenaze törenlerinde tabutlarına Türk Bayrağı örtüleceği açıkken Atatürk’e ve Milli Mücadele tarihine küfreden bir adamın tabutu hangi gerekçe ile Türk bayrağına sarılmıştır?

Türk Bayrağı Kanunu ve Türk Bayrağı Tüzüğü’ne muhalefet etmekten tabuta bayrak saranlar hakkında bir soruşturma açılacak mıdır?

Neredeyse ömrünü Cumhuriyetimize ve bütün milli değerlerimize hakaret ederek geçiren bir meczubun tabutuna anlı şanlı Türk bayrağı sarılması hakkında düşünceleriniz nedir?

Söz konusu şahsın devlet aleyhine suç işlemekten 7 sene 5 ay mahkûm olduğu iddiaları doğru mudur?