CHP, milletvekili adaylarına son şeklini veriyor…

CHP, milletvekili adaylarına son şeklini veriyor…
17 Eylül 2015 23:30

1 Kasım 2015 tarihinde yapılacak olan, 26.dönem milletvekili genel seçimleri için partiler aday listelerini bugün mesai bitimine kadar YSK’ya teslim edecekler.

 

H&H ÖZEL

 

CHP’de adaylara Kemal Kılıçdaroğlu tarafından son şeklini vermek için dün saat 18:30’da başlayan MYK toplantısıyla başlandı. MYK toplantısında gergin tartışmaların olduğu kulislere yansıdı.

 

Bir önceki PM toplantısında Kahramanmaraş Eski Milletvekili Durdu Özbolat’la tartışma yaşayan ve Durdu Özbolat tarafından yumruklanan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Özçelik’in, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu tarafından liste dışı bırakılması tansiyonu yükseltti!

 

Murat Özçelik’in çok sert bir konuşma yaparak CHP’deki görevinden istifa edip, MYK’yı terk etmesi gerginliği hat safhaya yükseltti.

 

Saat 20:00’de başlaması beklenen PM’nin, MYK’nın gergin devam etmesi ve uzaması nedeniyle saat 23:00’de başlayabildi.

 

Kulislere sızan bilgilere göre milletvekillerinin  hemen hemen tamamının yerlerini koruduğu;

 

Tokat Milletvekili Orhan Düzgün’ün liste dışı bırakıldığı,

 

RTÜK Üyesi Ali Öztunç’un Kahramanmaraş 1.sıradan aday gösterildiği.

 

Gaziantep 1.sıra milletvekili Mehmet Şeker’in liste dışı kaldığı yerine, Akif Ekici’nin aday gösterildiği,

 

Ankara 1.Bölge önseçimle belirlenen 8.sıra adayı Av. Hikmet Tepe’nin liste dışı bırakılarak yerine, 8.sıradan aday eski Pir Sultan Abdal Derneği Başkanı Ali Balkız’ın aday gösterildiği,

 

Alevi Federasyonu Başkanı ve PM Üyesi Fevzi Gümüş’ün, İstanbul 3.Bölge 12.sıradan aday gösterildiği,

 

İstanbul’da liste dışı bırakılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Özçelik’in yerine, Koray Çalışlar’ın aday gösterildiği öğrenildi.

 

PM toplantısı saat 23:00 ‘de başladı.

 

Gergin tartışmaların yaşanacağı PM toplantısının ardından, bu gece ilerleyen saatlerde milletvekili aday listelerinin kesinleşecek ve yarın (18 Eylül 2015), 17:00 itibariyle Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun imzasıyla YSK’ya teslim edilecek.