CHP, MHP’li muhaliflere ilkeler bildirgesi önerecek!

CHP, MHP’li muhaliflere ilkeler bildirgesi önerecek!
29 Mayıs 2017 09:47

Kemal Kılıçdaroğlu, Meral Akşener, Sinan Oğan ve Ümit Özdağ ile bir araya gelecek. CHP lideri, 2019 seçimlerine ilişkin yol haritasını anlatacak.

 

 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 16 Nisan referandumu sonrası ‘Hayır’ diyen partilere yönelik ziyaretlerini sürdürüyor.

 

 

Geçtiğimiz haftalarda Saadet Partisi, Demokrat Parti ve Vatan Partisi’ni ziyaret eden Kılıçdaroğlu’nun bu haftaki programında HDP ve MHP’li muhaliflerle yapacağı görüşme var…

 
Cumhuriyet’in haberine göre; Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel Başkam Serpü Kemalbay’ı ziyaret edecek. Ardından, MHP’li muhaliflerle bir araya gelecek.

 
Kılıçdaroğlu, MHP’de Genel Başkan adayı olup referandumda “hayır” kampanyası yürüten isimler, Meral Akşener, Sinan Oğan ve Ümit Özdağ ile görüşecek.

 

 

2019 yol haritasına ilişkin görüşmeleri sürdüren Kılıçdaroğlu, MHP’li muhaliflere ‘ilkeler bildirgesi’ hazırlamayı önerecek. Kılıçdaroğlu, ‘ilkeler bildirgesi’ni oluştururken öncelikli çabaların  OHAL’in kaldırılması için verilmesi görüşünü de dile getirecek.

 

 

Kemal Kılıçdaroğlu’nun, ilkeler bildirgesi önerisinin başlıkları şöyle:

 
DEMOKRASİ VURGUSU

 
Ülkenin ilk acü ihtiyacı en geniş anlamıyla demokrasidir. Bir an önce demokratikleşme adımlan atılmalıdır.
Parlamenter sistemin temellerinin yeniden oturtulmasını sağlamalıyız.
Kuvvetler ayrılığı ortadan kaldırıldı. Kuvvetler ayrılığını mutlak şeküde sağlamak en acü görevdir.
Devre dışı bıraküan Meclis, yeniden güçlendirilmelidir.
Ülkemizde adalet kanayan bir yara haline gelmiştir. Yargıyı, parti yargısı ve iktidar yargısı olmaktan çıkarmak zorundayız.