CHP-MHP bayramlaşmasında gerginlik çıktı!

CHP-MHP bayramlaşmasında gerginlik çıktı!
18 Temmuz 2015 17:15

CHP’deki bayramlaşma, AKP ve HDP ile sıcak geçerken, MHP ile “HDP’yi yok sayma” ve “Meclis Başkanlığı seçimleri” konularında gerginlik yaşandı.

 

 

AKP-HDP’YLE SAMİMİ

 

 

CHP’yi çiçek ve çikolatayla ziyaret eden İstanbul Milletvekili Erol Kaya başkanlığındaki AKP heyetiyle koalisyon konuşuldu. “Güzel şeyler olacak” diyen CHP heyetinin başkanı Murat Özçelik, “Sayın Genel Başkan da (Davutoğlu) geldiler. Güzel bir bayramın habercisi oldu. Ülkeyi hükümetsiz bırakmayacaklar. Allah büyük diyorum, sonucundan ümitliyim” dedi. Özçelik, halkın seçimlerde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın işlere fazla karışmasından rahatsızlık duyduğunu gösterdiğini ve “Memleketin uzlaşmaya ihtiyacı var” mesajı verdiğini söyledi.

 

 

AKP heyetinin başkanı Kaya ise, “Milletin beklentilerinin karşılanacağı bir tablo en büyük dileğimiz” dedi. Davutoğlu ve Kılıçdaroğlu’nun görüşmelerinden ümitli olduklarını dile getiren Kaya, “Türk siyasi kültüründe çok uzun didişmeden işleri götüremiyoruz ama yeni Türkiye anlayışında bu kültür de geride bırakacak güçlü koalisyon hükümeti temennimizdir” diye konuştu. Kaya, bayramdan sonra beklentilerinin hükümet kurma yönünde olduğunu da vurguladı. CHP’nin, Erdoğan’la ilgili eleştirileri konusunda da Kaya, Erdoğan üzerinden siyaset yapılmasının doğru olmadığını belirtti.

 

 

HDP ile yapılan bayramlaşmada da HDP heyetinin başkanı Ayhan Bilgen, Hazreti Muhammed’in “Hayırlı işte acele edin” hadisini hatırlatarak, AKP ile CHP’nin “iki bayram arası nikah kıymalarını” istedi.

 

 

MHP İLE GERGİNLİK

 

 

AKP ve HDP ile sıcak geçen bayramlaşma, MHP ile gerginliğe sahne oldu. CHP’li Özçelik, “MHP ile koalisyonu arzu ediyorduk ama hayırlısı başka şekildeymiş” deyince MHP heyetinin başkanı Mevlüt Karakaya, “AKP-CHP koalisyonu geliyor. Hayırlısı olsun” dedi. Bu sırada, CHP heyetinde bulunan PM Üyesi Cemal Canpolat, “AKP’ye koltuk oldunuz. Zor durumlarda kalınca hemen kurtarıyorsunuz” deyince ortalık gerildi. ‘Koltuk’ olmadıklarını dile getiren MHP’li Karakaya, “CHP de tekerlekli sandalye oldu” diye karşılık verince Özçelik, “Bu konulara girmeyelim” diyerek konuyu değiştirmek istedi. CHP’nin AKP ile hükümet kuracağını dile getiren Özçelik, Barış Manço’nun ünlü “Benim Sende Gönlüm Var Gibi Gibi” şarkısını anımsattı.

 

 

MHP’nin baştan itibaren kapıları kapatmasından üzüntü duyduklarını dile getiren CHP’li Özçelik, MHP’nin bu tavrı devam ettiği sürece ülkenin önemli sorunlarının çözülemeyeceğini vurguladı. MHP’nin, HDP’yi dışlayan tavrını da eleştiren Özçelik, HDP’ye oy verenlerin dışlanamayacağını belirtti. Bunun üzerine MHP’li Karakaya da, HDP’nin milli iradeyi yanlış kullandığını öne sürerek, “Terör örgütüyle arasına mesafe koymadığı müddetçe HDP’yle bir oluşum içerisinde olmamız mümkün değil” dedi.
Özçelik de, “Biz de enaz sizin kadar şiddetten ve PKK’dan nefret ediyoruz. Ama halk oy vermişse o halkı yok sayamazsınız” diye konuştu.

Gerginlik, Meclis Başkanlık seçimlerinde MHP’nin tavrına da sıçradı. CHP bu tavrı nedeniyle MHP’yi suçlarken, MHP de CHP’yi suçladı. Polemik büyüyünce taraflar karşılıklı bayramlaşmayı bitirdiler.

 
Kaynak: Sözcü/ Ali Ekber ERTÜRK
Fotoğraf: Yavuz ALATAN