CHP Mersin’de delegeler ‘değişim’ dedi!

CHP Mersin’de delegeler ‘değişim’ dedi!
10 Temmuz 2018 13:05

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Başkanlığı, il delegelerini toplantıya çağırdı. 13 delegenin katıldığı toplantıda, delegelerin çoğunluğu değişimden yana görüş bildirdi.

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi’nde değişim isteyen delegelerin dün imza için Ankara’da buluşacağını yazmıştık. Ancak bu süreç ertelendi. İddiaya göre; imza hareketinin ertelenme nedeni CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, çarşamba günü basının karşısına çıkacak ve seçim sürecinde yaşadıklarını kamuoyuyla paylaşacak.

 

 

BÜYÜK ÇOĞUNLUK ‘DEĞİŞİM’ DİYOR

 
Genel merkezde bunlar yaşanırken; Mersin İl Örgütü, il delegelerini toplantıya çağırdı. 22 il delegesi olan Mersin’de, Ali Mahir Başarar’ın milletvekili olması ile bu sayı, 21’e düştü. Toplantıya 13 delege katıldı ve çoğunluğu ‘değişim’den yana görüş bildirdi. Partide genel başkanın değişmesi için olağanüstü kurultaya gidilmesi gerekiyor. Bunun için de 1260 CHP delegesinden 630’unun noter onaylı imzası gerekiyor.
Mersin’de 15 delegenin değişim diyeceği ve İnce’nin partisinde genel başkan değişimi sağlayabilecek olağanüstü kurultay için delegelerin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce için imza toplamaya başlayacağı bildirildi.

 

 

İL BAŞKANINA ELEŞTİRİ
Toplantıda gündeme gelen konulardan biri de İl Başkanı Adil Aktay’ın basına olağanüstü genel kurul ile ilgili görüş bildirmesi oldu. Sürekli ‘ortak akıl’ vurgusu yapan il başkanının delegelerin görüşünü aşmadan olağanüstü genel kurul ile ilgili görüş bildirmesi tepkilere neden olmuştu. Delegeler de kendi görüşleri alınmadan, Mersin’de olağanüstü genel kurula karşı çıkılıyormuş havası yaratılmasını eleştirdi. Aktay’ın savunması ‘kendi görüşümü açıkladım’ oldu.