CHP Mersin milletvekili aday adayı Selvi: Ülkem ve dünya cennet gibi olsun diye CHP

CHP Mersin milletvekili aday adayı Selvi: Ülkem ve dünya cennet gibi olsun diye CHP
27 Şubat 2015 16:30

Silifke’nin sevilen ve sayılan avukatlarından Elif Selvi, 2015 genel seçimlerinde CHP’den Mersin milletvekili aday adayı. Genel seçimlerde gönül verdiği Cumhuriyet Halk Partisi’nden Mersin Milletvekili aday adayı olduğunu açıklayan Selvi, Silifkeli yörük bir aileden geliyor. 13 yıldır da Silifke’de serbest avukatlık yapıyor.

 

 

H&H RÖPORTAJ

 

 

 

Elif Selvi, Halkın Habercisi’ne “neden siyasetle ilgilendiğini ve neden CHP’den milletvekili aday adayı olduğunu” açıkladı.

 

 

İşte CHP Mersin milletvekili aday adayı Av. Elif Selvi’nin açıklamaları:

 

 

“Her insan doğmakla birlikte temiz bir akıl ve vicdana yaratılışında sahiptir.İçine doğduğumuz aile,toplum ve sistem zaman içinde,kendilerine benzeyelim,sorun çıkarmayalım,uyumlu olalım diye,akıl ve vicdanlarımıza kendi inanışlarını, kültürlerini,geleneklerini,düşüncelerini yüklerler.Onların iyisi iyimiz,kötüsü kötümüz, sevdiği sevdiğimiz,sevmediği sevmediklerimiz olur.Bu anlayışta büyüyen bizler anlamadan, bilmeden,kendiliğinden toplumda saflar oluştururuz.Aynı şekilde dinimizi,siyasi görüşümüzü,yaşam biçimimizi, düşmanlarımızı, dostlarımızı kendi adımıza seçilmiş buluruz.Bunlara göre ezbere yaşar gideriz.”

 

 

Benim inandığım SOLCULUK bu bağlamda; önüme koyduğunuz her şeyi sırf istediniz diye benimsemiyorum. Aklımı,vicdanımı istediğiniz gibi şekillendiremezsiniz. Benim aklım BİLGİ, vicdanım İNSAN diyor.Tarih,din,kültür,gelenek,siyaset anlamında önüme al yaşaman gereken bu diye koyduğunuz her şeyi BİLGİ VE İNSAN odaklı düşünür,sorgular, değerlendiririm.Buna göre iyilerinizi alır,kötülerinizi reddederim.

 

 

 

Algılarınızdaki sınırlar beni bağlamaz.Ben insanın seçemediği diline, rengine, ırkına, milletine, cinsiyetine, ailesine, soyuna ve seçebildiği dinine, siyasi görüşüne, yaşam biçimine bakmam.Salt insan olması,insanı sevmem için yeterlidir.Salt insan olması,onun seçtiği seçemediği bütün vasıflarına saygı duymam için yeterlidir.Bu felsefeyi pratik hayata HERKES İÇİN ÖZGÜRLÜK, DEMOKRASİ, HUKUK DEVLETİ,  İNSAN HAKLARI, EŞİTLİK, HAKKANİYET İLKELERİ ile taşır solcu.

 

 

1

 

Ve KUR’AN ve İSLAM

 

 

Yıllardır akıllarımıza,vicdanlarımıza kirli,yanlı,yanlış,zehirli duygu ve düşüncelerini yerleştirmek için en çok kullanılan değer oldular.Hem insana hem topluma ölümcül zararlar verildi hem de İslam özünden saptırıldı.Kelime olarak barış,güven,huzur anlamına gelen İslam dünyada terörle birlikte anılır oldu.Akıl ve vicdan dışı söylem ve eylemlere İslam elbisesi giydirilerek meşruluk kazandırıldı. Aklımı ve vicdanımı yaratan ve çok sevdiğim Allah’ın kötülüklere referans bir kitap gönderdiğini kabullenemiyordum.Yaklaşık 4-5 yıl önce işin özünü akademik düzeyde araştırmaya karar verdim.Bu anlamda tıp,psikoloji,sosyoloji,tarih,din,İslam alanlarında dünya ve Türkiye çerçevesinde araştırmalar yaptım.Benim bir yolum vardı İNSANA giden SOL.Başka bir yoldan gidiyordum adı İSLAM –KUR’AN ve merak ediyordum nereye varacak?

 

2

 

 

Bu yolda İNSANA vardı dayandı.İslam da bana vicdanına İNSAN, aklına BİLGİ koy dedi. Hani o inandığın,yaşadığın değerlerin var ya dedi,insan için,o değerlerin için (HERKES İÇİN ÖZGÜRLÜK, DEMOKRASİ, HUKUK DEVLETİ ,İNSAN HAKLARI,EŞİTLİK, HAKKANİYET İLKELERİ ) daha çok eylemsel ve evrensel mücadele et dedi.Bütün etiketlerinden sıyırıp salt insan için dünyayı cennete çevirme çabası göstermeden benden cennet bekleme dedi.CENNETİ tarif ediyordu bana,yüreklerde kin ve nefretin olmadığı yer diye. CENNETİ tarif ediyordu bana,bütün teferruatların üstünün İNSANLA örtülü olduğu yer diye.Ve ben solculuğumla bir kez daha gurur duydum.Daha da güçlendi yüreğim.Daha da çoğaldı insana sevgim,saygım.

 

 

38 yaşındayım ve bu süreçte 3 yıl önce başörtüsü kullanmaya başladım.İşte başımı örttüren o inancım benim SOLCULUĞUMU güçlendiren ve inanmak,yaşamak yetmez kalk MÜCADELE ET diyen.

 

 

Beni siyasi arenaya çıkaran ve illaki CHP,başka alternatifi yok diyerek 2010 Mayıs ayında üye olduğum CHP de siyaset yaptıran. Herkes için güvenli ve huzurlu bir toplumda, onurlu, özgür, çağdaş insanlar olarak yaşayabileceğimiz Türkiye’yi bizlere sağlayabilecek tek partidir CHP.

 

 

AKP nin herkes için yaşamı çekilmez kıldığı ülkemizde, CHP iktidarını siyasi olarak gereklilik görmekle beraber ülkemiz için hayati önemde görüyorum.Ve gerçekten Kur’an’a bağlı bir Müslüman olarak ülkem ve dünya CENNET GİBİ olsun diye CHP de siyaset yapıyorum.