CHP Menderes aday adayı Gürbüz, AKP’li Başkan’a Sayıştay raporlarını sordu!

CHP Menderes aday adayı Gürbüz, AKP’li Başkan’a Sayıştay raporlarını sordu!
3 Kasım 2018 11:58

Bugün ulusal ve yerel medyaya yansıyan sayıştay raporunda Akp’li Menderes Belediyesinde 2 milyon liralık bir paranın kayıp olduğu belirlendi.

 

 

Sayıştayın belediyeler için hazırladığı bu raporda ihalesiz kira sözleşmelerini yenileyen belediyede ayrıca sınavsız kadro ataması da tespit edildi. Kurum içerisinde yapılan memuriyet atamalarının ise liyakata uygun olmadığı tespit edildi. Sayıştay raporunda belirlenen bulgular arasında mali kuruluşlara yatırılan sermayeler hesabının gerçeği yansıtmaması, iller bankası tarafından tahakkuk ettirilen borçların muhasebenin ilgili borç hesaplarında görülmediği, birçok ihalenin birbiri ile bağlantısı olmamasına rağmen birlikte ihale edildiği, sınavla girilecek kadrolara sınavsız naklen atama gibi birçok usulsüzlükte bu raporda yer aldı. Denetleme raporunda yer alan bulgulara göre belediyenin kasasında bulunan para ile açıklanan mali tablolar arasında 2 milyon lira kayıp olduğu ortaya çıktı.

 
CHP’Lİ GÜRBÜZ: BÜLENT SOYLUYA SORUYORUM!

 
Cumhuriyet Halk Partisi Menderes Belediye Başkan a. adayı Gürbüz bugün basına yansıyan Menderes Belediyesindeki usulsüzlükleri ortaya çıkaran Sayıştay raporu ile ilgili Belediye Başkanı Bülent Soyluya sorular yöneltti;

 
– İhale yapılamadan sözleşmeler yenilendi mi?
– Birbirine bağlantısız ihaleler birleştirilip ihale yapıldı mı?
– Atamalar liyakat ilkesine aykırı bir şekilde yapıldı mı?
– İhalesiz alımlar yapıldı mı?
– Memurlara kanunda uygun olmayan görevler verildi mi?
– Aradaki 2 milyon liralık farkın hesabı ortada mı?

 

 

Sorduğu sorulara yanıt beklediğini ifade eden Gürbüz bu olayın takipçisi olacağını belirtti ve şunları ekledi; Bizlere görev verildiği taktirde şeffaf bir belediyeciliği tüm Türkiye’ye örnek olacak şekilde hayata geçireceğiz. Menderesimizin birçok yerine vatandaşlarımızın görmesi için elektronik panolar yerleştireceğiz, bu panolarda Menderes halkı Belediyenin gelir ve gider kalemlerini ayrıntılı bir şekilde görme imkanına kavuşacak. İhalelerimizi internet üzerinden canlı yayınlayarak Menderes halkının görmesini sağlayacağız. En az bir hafta önceden vatandaşlarımızın görmesi için Meclis Gündemlerini, Sonuçlarını ve Meclis kararlarını bu panolarda yayınlayacağız.

 

1 2 3