CHP medyadaki baskıları araştırmak üzere komisyon kurdu

CHP medyadaki baskıları araştırmak üzere komisyon kurdu
1 Eylül 2015 13:21

 Cumhuriyet Halk Partisi, medya üzerindeki baskıları incelemek üzere bu mesleğe emek vermiş bazı milletvekillerinden oluşan bir komisyon kurdu. Komisyon, çalışmalarını Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’ne aktaracak.

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi, Medya üzerindeki baskıları incelemek üzere bu mesleğe emek vermiş bazı milletvekillerinden oluşan bir komisyon kurdu.

 

Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun koordinasyonundaki komisyonda, Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, İstanbul Milletvekilleri Barış Yarkadaş ve Eren Erdem yer aldı. Komisyon bugün saat 14.30’da Bugün’ü, ardından Sözcü ve Cumhuriyet Gazetelerini ziyaret edecek. Komisyon çalışmaları, yarın yapılacak Zaman ve Taraf Gazeteleri ile diğer bazı medya kuruluşlarına yapılacak ziyaretler ile sürecek. Komisyon, Medya üzerindeki baskıları, bu baskıların haber/yayın politikasına etkilerini, haksız rekabet uygulamalarının mali sonuçlarını medya yöneticilerine soracak, görüşlerini alacak.

 

KOMİSYON ÇALIŞMALARINI TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİ’NE AKTARACAK

 

Komisyon yarın saat 16.00’da, meslek örgütü temsilcilerinin de katıldığı bir toplantıda çalışmalarını, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’ne aktaracak. Konuya ilişkin yapılan açıklamada, Cumhuriyet Halk Partisi milletvekilleri sıfatıyla, “Medya özgürlüğünü yaklaşan seçimin en önemli teminatları arasında görüyoruz. Medyaya Baskıları İnceleme Komisyonu olarak, ifade özgürlüğüne ve toplumun haber almasına engel oluşturan baskıların hemen sonlandırılması ve hukuksuz uygulamalardan kaçınılması çağrısında bulunuyoruz” denildi.

 

Kaynak: DHA