CHP Manisa İl Başkanı Kaplan: “Manisa CHP’nin olacak”

CHP Manisa İl Başkanı Kaplan: “Manisa CHP’nin olacak”
21 Ekim 2013 13:35

CHP Manisa İl Başkanı Cahit Kaplan , Halkın Habercisi’ne yaptığı açıklamada CHP’nin Manisa’daki durumu ve çalışmaları hakkında bilgi verdi.

 

H&H RÖPORTAJ

 

H&H: Sayın Kaplan, 2009 yerel seçimlerinde CHP Manisa Merkezde kaç oy aldı, 2009’dan bu yana CHP’nin Manisa’daki oylarında artış oldu mu?

Cahit Kaplan: 2009 seçimlerinde Manisa Merkezde 22416 oy aldık. Ne yazık ki birtakım sıkıntılar yaşadık 2009 seçimlerinde. Adayımız seçimlerden çekildi. Fakat 2011 genel seçim sonuçlarına baktığımızda da oylarımızda çok ciddi bir artış olduğunu görüyoruz. 2009’da 22416 olan sayımızı 2011 seçimlerinde 54 bine çıkardık.

 

5

 

H&H: Sayın Kaplan CHP’nin Manisa Merkez’de kaç üyesi var ve kadın kolları ile gençlik kollarının durumu hakkında bilgi verir misiniz?

Cahit Kaplan: Manisa Merkezde 5700 üyemiz var. CHP’nin kadın ve gençlik kolları her bölgede gayet iyi çalışıyordur. Fakat ben iftiharla söyleyebilirim ki Manisa’da kadın ve gençlik kollarımız gayet derli toplu, düzgün ve oldukça aktif bir şekilde çalışıyor. Sürekli hayatın içinde Manisalılarla birlikteler.

 

H&H: Sayın Kaplan Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayınız belli mi?

Cahit Kaplan: Hayır henüz belli değil. 27 Ekim’de Manisa Merkez ve Soma için eğilim yoklaması yapacağız. Fakat pek çok ilçemizin adayı belli oldu.

 

2

 

H&H: Sayın Kaplan, aday belirleme yöntemi olarak önseçim hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cahit Kaplan: Önseçim, parti dinamiklerini harekete geçirmek açısından gerekli ve önemli.

 

H&H: Sayın Kaplan Manisa’nın sıkıntılarından bahseder misiniz?

Cahit Kaplan: Manisa, bir sanayi, tarım ve üniversite kenti. Ne yazık ki beklentilere uygun bir yerel yönetim yok Manisa’da. Bu durumdan kaynaklanan sıkıntılar var.

 

4

 

H&H: Sayın Kaplan, bize Manisa’daki hedefiniz nedir?

Cahit Kaplan: Biz CHP olarak, doğru adaylarla Manisalıların tüm beklentilerini karşılayacak bir sosyal belediyecilik anlayışıyla çalışacağız. Tüm ilçelerde iddialı bir şekilde hazırlanıyoruz. Manisa CHP’nin olacak.

 

1

 

H&H: Sayın Kaplan Manisa’da siyaset yapmanın avantajı/ dezavantajı nedir?

Cahit Kaplan: Konjonktür ve bölgesel sorunlardan kaynaklı farklılıklar var elbette. Fakat “özgürlük ve demokrasi” anlayışı açısından hiçbir farklılık olmaması gerektiğini düşünüyorum.