CHP Malatya İl Başkanı Kiraz: “Malatya’yı solun kalesi yapacağız”

CHP Malatya İl Başkanı Kiraz: “Malatya’yı solun kalesi yapacağız”
22 Ekim 2013 14:39

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, Halkın Habercisi’ne yaptığı değerlendirmede, CHP’nin Malatya’daki çalışmaları, yerel seçim hazırlıkları ve Malatya’nın sorunlarını anlattı.

 

H&H RÖPORTAJ

 

H&H: Sayın Kiraz, 2009 yerel seçimlerinde Malatya Merkezde CHP kaç oy aldı ve 2009’dan bu yana Malatya’da oylarınız arttı mı?

Enver Kiraz: Malatya Merkezde 26 bin 513 oy aldık 2009 seçimlerinde. 2011 genel seçimlerinde 49 bin oyla ikinci parti olduk. Oylarımızda gözle görülür bir artış var. Şehrimiz büyükşehir olunca, Malatya merkez ikiye bölündü. Bu şehrin tümünü ilgilendiren bir durum.

 

H&H: Enver Bey, CHP’nin Malatya merkezde kaç üyesi var? Kadın ve gençlik kollarının çalışmaları hakkında bilgi verir misiniz?

 

Enver Kiraz: Malatya merkezde üye sayımız 4 bin 500. Kadın ve gençlik kollarımız çok aktif bir şekilde çalışıyorlar. Kadın kollarımız, ev ziyaretleri yapmaya başladı. Malatyalı hanımların sıkıntılarını birebir dinleme fırsatı elde ediyorlar bu şekilde.

 

H&H: Sayın Kiraz, Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayınız belli mi?

Enver Kiraz: Evet adayımızı belirledik. Hakan İnci, CHP’nin Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı.

 

H&H: Peki, Hakan İnci ismini nasıl belirlediniz?

Enver Kiraz: Hakan İnci inşaat mühendisi bir arkadaşımız. Genç fakat tecrübeli bir isim. Örgütte yaptığımız görüşmelerde tam mutabakata varıldı. Genel Merkez’in de onayıyla adayımızı belirledik.

 

11

 

H&H: Enver Bey, Malatya’nın sorunlarından bahseder misiniz?

 

Enver Kiraz: Malatya’da AKP çok oy aldı fakat bir o kadar da oy kaybetti. Burada insanlar geçimini kayısı ile sağlıyor. Kayısı çok önemli. Fakat 2-3 yıldır Malatyalılar perişanlar. Destek alamıyorlar. Bölge müdürlükleri kapatıldı. Kapanan adliyeler var. Kısacası Malatya sahipsiz kaldı. Biz sahipsiz durumdaki Malatya’yı tekrar ayağa kaldıracağız.

 

H&H: Sayın Kiraz, CHP İl örgütü olarak Malatya’daki hedefiniz nedir?

 

Enver Kiraz: İlk hedefimiz elbette Malatya Büyükşehir Belediyesi’ni almak. Şu anda 4 ilçe bizde. Bu rakamı nasıl artırabiliriz diye çalışıyoruz. Bu çalışmalarımızın genel seçime de katkısı olacak. CHP’yi Malatya’da güçlü kılmak hedefimiz. Malatya’yı İsmet İnönü döneminde olduğu gibi solun kalesi durumuna getirmek için çalışıyoruz.

 

6

 

H&H: Malatya’da siyaset yapmanın avantajı / dezavantajı nedir?

Enver Kiraz: İnsanlar daha samimi. Herkes birbirini tanıdığı için bu bir avantaj. Fakat Malatya doğudan göç alan, kendi nüfusunu göç veren bir kent. Bu olumsuz bir durum. Doğudan Malatya’ya gelenler ne yazık ki Malatya’nın sosyal ve siyasi yapısına uyum sağlayamadı. Bu konu bizi zorladı.