CHP liderinin kantin solcusu, Faik Tunay mıydı?!

CHP liderinin kantin solcusu, Faik Tunay mıydı?!
20 Ağustos 2020 09:50

Cumhuriyet’ten İpek Özbey’in sorularını yanıtlayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğl, partisini sağa kaydırdığı eleştirilerine yanıt verdi.

 

 

CHP’nin sağa kaydığı eleştirisi yapanlar için “Bu eleştirileri yapanların pek çoğunun solculuğu “sözde” solculuktur, gardrop Atatürkçülüğü gibi, gardrop solculuğu, kantin solculuğudur.” ifadelerini kullandı.

 

Kılıçdaroğlu’nun bu sözleri akıllara “Ben hiçbir zaman CHP’li değildim” diyerek 2017 Anayasa değişikliği referandumunda neden ‘EVET’ oyu kullanacağını bu sözlerle açıklayan Eski CHP milletvekili Faik Tunay’ı getirdi.

 

Tunay verdiği röportajda şunları söylemişti:

 

“Ben hiç bir zaman CHP’li değildim, CHP milletvekilliği yaptım ama anadan babadan CHP’li değilim. Şimdi vekil olsam istifa edip yine ‘EVET’ oyu kullanırdım. Türkiye’nin güçlü bir yönetime ihtiyacı var! Etrafımız ateş çemberi güçlü olmalı ve son zamanlardaki kazanımların kaybolmaması için’EVET’ diyorum.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kendisi bile niye hayır dediğini bilmiyor.Çalışmayan böyle bir muhalefetin Türkiye’de iktidar olma şansı yok! Bunun içinde ‘HAYIR’ çıksın diye son bir kez saldırıyorlar.Ben referandumda bağımsız olarak araştırma yaptıktan sonra ‘EVET’ demeye karar verdim.”


b5168e03-afb9-4c6b-ab4e-d6d39a56abd3
13d16c6d-48cc-4a73-a505-b9a17990cb64
r1 r2 r3 r4 r5