CHP Lideri Kılıçdaroğlu önseçime neden girmiyor?

CHP Lideri Kılıçdaroğlu önseçime neden girmiyor?
30 Eylül 2014 16:20

Andy-ar Sosyal Araştırmalar Merkezi tarafından yapılan tüm anket çalışmaları son 5 yıldır tüm seçim (genel seçim, yerel seçim ve cumhurbaşkanlığı seçimi dahil) sonuçlarını en az yanılma payıyla birebir tutturan bir araştırma şirketidir.

 

 

H&H ÖZEL HABER

 

 

Andy- ar Sosyal Araştırmalar Merkezi Eylül 2014 Türkiye siyasi gündem araştırmasını Halkın Habercisi için 31 ilde gerçekleştirdi. Saha çalışması 26 – 27 2014 Eylül tarihleri arasında 2037 denek ile görüşme yapılarak tamamlamıştır.

 

 

Bu çalışma Türkiye siyasetinin gündemindeki konuların halk tarafından değerlendirilmesi ve sunulması adına yapılmıştır.
ARAŞTIRMANIN YÖNTEMİ
Araştırma, Kantitatif araştırma tekniklerinden “CATİ (telefon ile görüşme)’’ yöntemi kullanılarak uygulanmıştır.
Araştırma 31 ilde gerçekleştirilmiştir. Saha çalışması 26 -27 Eylül 2014 tarihleri arasında 2.037 denek ile görüşme yapılarak tamamlanmıştır.

 

 

Çalışma, farklı sosyo–ekonomik ve sosyo–demografik gruba mensup kişilerden, yaş, cinsiyet eğitim, mahalle / semt kotalarına göre tesadüfi yöntemle seçilmiş, denekler ile görüşme yapılmıştır.

 

 

Yapılan bu araştırmada 0,95 güven aralığı içinde, hata payı +/- %2,5’ dir.

 

 

11

 

12

 

asdfgh

 

anket2

 

 

Bu anketlerden de anlaşılacağı gibi, seçmen üzerinde CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve tüm yönetimi için bir güvensizlik söz konusu.

 

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu 2015 seçimlerine 9 ay süre kala önseçimle ilgili cesur bir adım atarak seçmen gözünde itibar kazanabilir mi?

 

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu kendisi dahil “tüm MYK üyeleri, PM üyeleri ve milletvekilleri 2015 genel seçimlerinde hakim nezaretinde ( seçim çevresi % 10 barajını aşamayan iller hariç ) üyelerin katılımıyla yapılacak önseçimle belirleyeceğim” ifadesini kullanabilir mi?

 

Halkın Habercisi olarak CHP Liderinin bugünlerde böyle bir karar alması durumunda CHP tabanında büyük bir heyecan yaratacağını düşünüyoruz.  Ve böyle bir kararla CHP’nin iktidar yolunun açılacağı kanısındayız.

 

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 18. Olağanüstü Kurultayda Deniz Gezmiş’in mezarına karanfil bırakarak bugüne kadar CHP Liderleri arasında sadece kendisinin bu şekilde cesur bir davranışta bulunduğunu ve kendisinin devrimci olduğunu ifade etmişti.

 

Bize göre devrimcilik, Karaoğlan efsanesi ile Amerikan emperyalizmine kafa tutan rahmetli Bülent Ecevit’in 80 öncesi CHP’nin omurgalı kimliği ile CHP Lideri olarak girdiği tüm seçimlerde partisinin üyelerine güvenerek, kendisini partililerine emanet ederek hakim nezaretinde önseçime girip milletvekili seçilmesidir.

 

111

 

 

80 öncesi CHP Lideri rahmetli Bülent Ecevit, tüm milletvekili adaylarını da kendisi gibi üyelerin katılımıyla yapılan önseçimle belirlemiştir.

 

Sadece siyasi partiler kanunu gereği % 5 kontenjan kullanmış, buralara da CHP’ye katkı sunacak, parti tabanında tanınmayan  ekonomist, dış ilişkiler uzmanı vs gibi isimler belirlemiştir.

 

Bu tutum CHP tabanında 70’li yıllarda büyük heyecan yaratmış, önseçimle belirlenen kadrolar, oluşturdukları projeleriyle halka umut aşılamış ve 1977 genel seçimlerinde CHP tarihinin en büyük oyunu alarak (%42.5) birinci parti seçilmiş, kimsesizlerin kimsesi, sessiz yığınların sesi, yoksulların umudu Karaoğlan rahmetli Bülent Ecevit Başbakan, CHP de iktidar olmuştur.

 

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun böyle bir adım atıp atmayacağını önümüzdeki günlerde hep beraber göreceğiz.

 

Not: Önseçimle ilgili MYK üyelerinin, PM üyelerinin, milletvekillerinin, il başkanlarının görüşlerine önümüzdeki günlerde sırasıyla yer vereceğiz.

 

2015 genel seçimlerinde milletvekilliğine aday olacak isimlerin, hangilerinin partinin tabanına güvenerek yola çıkacaklarını, hangilerinin Genel Başkanına güvenerek yola çıkacaklarını hep beraber Halkın Habercisi’nde okuyacağız.