CHP Lideri Kılıçdaroğlu neden her koşulda Taşdelen’i destekliyor?

CHP Lideri Kılıçdaroğlu neden her koşulda Taşdelen’i destekliyor?
9 Kasım 2015 09:05

Dün gerçekleşen CHP Çankaya Belediye Meclisi grup toplantısında, Başkan Alper Taşdelen’in meclis üyelerine yaptığı konuşmada, şunları kaydettiği belirtildi:

 

H&H ÖZEL HABER

 

‘Genel Başkanımı elimde vurulmamla ilgili iddialara karşı hazırladığım belgelerle ziyarete gittim. Konuyu açıkladım ve belgeleri incelemesi için kendisine sunduğumda, bunları okumayacağını belirterek bana ‘bak yavrum ben senin yanındayım, bunlara da inanmıyorum. Sen çalışmalarına devam et, Bu iddiaları ortaya atanlar, ortalığı boş buldular sanırım. Sen git bir park açılışı falan gerçekleştir ben de açılışa katılayım ki senin sahipsiz olmadığın anlaşılsın’ dedi. Bunun üzerine ben de Zülfü Livaneli ile gerçekleştireceğimiz Çayyolu’ndaki Yaşar Kemal Parkı açılışına sayın liderimizi de davet ettim, kabul etti…’

 

 

7 Kasım Cumartesi günü Yaşam Kent’teki açılışa herkesi davet eden Taşdelen’in, yine CEPA AVM arkasında TADİLAT ruhsatı ile yükselen 20 katlı rezidans için yuvarlak laflar ederek konuyu geçiştirdiği kaydedildi…

 

5

 

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, 20 Eylül 2015 tarihinde kayınpederi tarafından kurşunlanmış ve tüm bu iddiaların aydınlatılması için Halkın Habercisi olarak konuyu 2 Kasım 2015 günü haberleştirmiştik. Haberimizin ardından Yurt, Yeni Şafak, Sabah, Takvim gibi ulusal gazetelerin yanı sıra Rota Haber, Odatv gibi bir çok internet sitesinde konu yer aldı.

 

Olayın kamuoyu nezdinde kapatılmaması için Halkın Habercisi Yönetim Kurulu Başkanı İlyas Güven Eroğlu tarafından da 3 Kasım 2015 günü Ankara Cumhuriyet Savcılığı’na başvurularak kamu adına kovuşturma yapılıp kurşunlama olayının tüm ayrıntılarıyla açığa çıkartılması istendi.

 

KILIÇDAROĞLU’na soruyoruz:

 

Kemal Bey siz elinizde eskiden yolsuzluk dosyaları ile, karanlığın üstüne giderek halkın gönlünde taht kurmuş iken, bugün YARGIYA intikal eden ve evrensel hukuk gereği TADİLAT ruhsatı ile 20 katlı kaçak bir bina kapı gibi ortada iken neden bu işin üstünün örtülmesi için hemşeriniz Taşdelen’e kol kanat geriyorsunuz?

 

 

Melih Gökçek ile canlı yayında düello ederek ünlenen sizken, bugün örgütleri emanet ettiğiniz Tekin Bingöl’ün kardeşine ait firmanın Ankara girişine dikilen ucube, trilyonlarca israfa neden olan kapıları yapmasına niye ses çıkarmıyorsunuz?

 

4

 

Kemal Bey, yoksa daha Ataşehir’deki rezidans skandalını atlatamadan şimdi  bir de Ankara’da yeni bir rezidans krizine mi tutulmak istiyorsunuz?

 

 

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu kadar büyük bir olay hakkında hiçbir şey olmamış gibi davranmasını ve her koşulda Başkan Taşdelen’e destek vermesinin nedenini anlayamıyoruz.

 

 

Kemal Bey siz sırça köşklerde yaşayan, rant kulelerine göz yumanların mı yoksa tüyü bitmemiş yetimlerin mi temsilcisi olacaksınız?
Artık bir karar verseniz çok iyi olacak; çünkü çanlar sizin için de çalmaya başladı…

 

 

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu başka belediyelerle ilgili iddiaları milletvekilerinden oluşan bir komisyona inceletmesine rağmen, Genel Merkez’e 300 metre yakınlıkta bulunan CEPA AVM arsası içindeki ruhsatsız 20’yi aşkın katlı gökdelenin yükselemeyeceğini bilmesine rağmen, konuyu araştırmak için bir parti müfettişi görevlendirmesi gerekirken, her konuda inceleme ve araştırmaya önem veren Kılıçdaroğlu’nun konu Taşdelen olunca üzerine sünger çekmesi anlaşılır gibi değil.

 

4

 

Taşdelen’in kurşunlanmasıyla ilgili iddiaların belgeleriyle tarafımızdan savcılığa intikal ettirilmesiyle, sonucunu beklemeden “bu belgelerin sahte olduğuna ben de inanıyorum” demesi aklımıza şu soruyu da getirdi:  Acaba Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu kriminal uzmanı mı?

 

Savcılığa intikal eden dosyanın kovuşturma sonucunda, yargı kararıyla Alper Taşdelen’in kurşunlandığı belgelenirse, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu istifa edecek mi? Konu yargı kararıyla ispatlanırsa “dürüst Kemal” imajı ne olacak? Kılıçdaroğlu kamuoyunun karşısına nasıl çıkacak?

 

AKÇALI Arsa ve Konut Yapı Kooperatifi’ne gelince;

 

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun da üyesi olduğu Ankara Çankaya İlçesi Beytepe Mahallesi AKÇALI Arsa ve Konut Yapı Kooperatifi’ne ait 940.000 (dokuz yüz kırk bin) metrekare arsanın, Çankaya Belediye Başkanlığı tarafından yapılan 1/1000’lik imar değişikliği E: 0.5  olan emsal değerinin E: 2.00 olarak yükseltilmesi yani 4 kat artış sağlanması, inşaat hakkının 3.760.000 (üç milyon yedi yüz altmış bin)’e çıkartılması, Çankaya Belediye Meclisi’nin  5 Mart 2015 tarih 222 sayılı kararıyla uygun görülmüştür.

 

Bu değişiklikle bir daireyi 125 metrekare olarak düşünürsek, 7.500 olan konut sayısı 30.000 konuta yükselmiştir.

 

Bugünkü değerlerle bir daireyi 300.000 ( üç yüz bin) TL olarak düşünürsek imar değişikliği ile yapılan artışla yaklaşık 3.375.000.000 TL (üç milyar üç yüz yetmiş ben milyon) RANT sağlanmıştır.

Bu kadar büyük rant artışı gerçekleşirken Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in imar komisyonu ve belediye meclis üyelerine “Bu plan değişikliği, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun da üye olduğu bir kooperatife ait. Genel Başkanımıza söz verdim. Bu konuda zorluk çıkarmayın. Planı geçirmemiz lazım.” dediği öğrenildi.

 

Sayın Kılıçdaroğlu, bu kooperatifin üyesi olmasaydınız, bu kadar büyük rant bu arsaya sağlanabilir miydi?

 

 

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in belediye meclis üyelerine adınızı kullanarak söyledikleri çok vahim. Bu sözleri, siz biliyorsanız daha da vahim.

 

Bu konuda bilginiz yoksa, bu haberimizle öğrenmiş olacaksınız. Bu konuyu da araştırmadan üstünün kapatılmasını mı isteyeceksiniz?

 

Bu konudaki iddialarımızın da asılsız ve yalan olduğunu söyleyerek geçiştirecek misiniz?

 

Sizin adınız kullanılarak üyesi olduğunuz kooperatife 1/1000’lik plan notlarındaki 4, 5, 6, 7, 10, 13. maddeleriyle hesap edilemeyecek kadar emsal artışı olduğu, ayrıca 1/1000’lik planın 19. maddede belirtilen ada ve parseller arasında emsal transferi yapılabilme olanağı getirilerek konut transferi %50, ticari transfer sınırsız olarak verilerek rant yaratıldığı, tadilen onaylanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğinin söz konusu bölgedeki yapılaşmalardan çok farklı olduğu, daha önceden Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin almış olduğu plan değişiklikleri kararının idari mahkemelerince açılan davalar sonucunda iptal edildiği bilinmektedir.

 

Bütün bu gelişmeleri sırf Taşdelen’in yıpranmaması için kapatacak mısınız ya da bir araştırma ve ayrıntılı inceleme yapacak mısınız?

 

Bu konuda CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’ndan açıklama bekliyoruz.

 

Bekleyeceğimiz birkaç günlük süre içerisinde herhangi bir inceleme başlatılmaması durumunda elbetteki muhattaplara Halkın Habercisi olarak sorularımız olacaktır.