Kılıçdaroğlu: Cemaat kurmaya karşı değiliz ama…

Kılıçdaroğlu: Cemaat kurmaya karşı değiliz ama…
15 Mart 2014 22:17

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CNNTürk yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtlıyor: Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının satırbaşları şöyle:

 

“Gülen Cemaati’yle her hangi bir flörtümüz, birlikteliğimiz, ilişkimiz, bir araya gelme, oturup konuşma söz konusu değil. Ama biz belli bir inanç grubunun bir araya gelip cemaat kurmasına karşı değiliz. Siyasete girmemek koşuluyla. Çünkü biz inançların siyasete malzeme olmasını istemeyiz. Yolsuzluk yapma konusunda Başbakan’dan tutun bir genel müdüre kadar inen bir özel yapı önümüze koyuldu. Bilal Erdoğan’ın evine 1 milyar doları paralel devlet mi koydu?”

 

FEZLEKE SORUSU

 

“Milletvekilleri neye göre el kaldırıp indirecekler fezlekelerle ilgili Yüce Divan’a gönderip görmemek için? Hukukun üstünlüğü noktasında bu konuya yaklaşmamız gerekiyor.”

 

“Bütün CHP’ye oy veren kitle CHP’den memnun mudur? Hayır. Ben de alanı geziyorum. Kimi diyor ki daha sert konuş, kimi diyor ki hayır konuşma. Ben bugüne kadar hiçbir yurttaşıma neden şu partiye oy verdin diye bir eleştiri getirmedim. Eğer biz siyasi ahlakı egemen kılmazsak bu ülke sorun yaşar. Yolsuzluk ve siyasi ahlak konusu çok temel bir sorundur ve bunun aşılması gerekiyor.”

 

“Siz Türkiye’de medyanın özgür olduğuna inanıyor musunuz? 630 milyon dolarlık havuz oluşturdular. Bugün miting yaptım. Hangi kanallar verdi? Ama iktidardan biri konuşunca hepsi canlı veriyor”

 

İKTİDAR KENDİNİ DEVLET OLARAK GÖRMEYE BAŞLARSA

 

“AKP’nin sorunu ben devletim diyor. Açıyor telefonu şu adamı içeri atın diyor. Açıyor telefonu şu adamın işine son verin diyor. Böyle şey olmaz. İktidar kendisini devlet olarak görmeye başladığı andan itibaren böyle sorunlar yaşanıyor. Sayıştay raporu gelmeden bütçe Meclis’ten geçti. Hesabını biz sorduk. Biz bununla ilgili billboardlara ilan vermek istedik. Parasını verdiğimiz ilanlar yayınlanmadı. Kendisini devlet sanan bir iktidar oradan gitmek istemiyorsa, normal seçimlerde gideceğini düşünüyorsa gitmemek için her türlü provokasyona başvurur.

 

BURAK CAN NASIL ÖLDÜRÜLDÜ?

 

Bakın Burak Can nasıl öldürüldü? Önce elektrikler kapatıldı. Sonra silahlar patladı. Sonra ne dediler? Onun katili Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Bunlar elbette devlet eliyle yapılıyor. Gezi eylemleri oldu, barışçıydı. Biz de destek verdik. Ne zaman ki devletin şiddeti gençlerin üzerine çöreklendi biz itiraz ettik. Bu ülkeyi yöneten kişi çıktı orada benim polisim destan yazdı dedi. Destan kime karşı yazılır. Düşman mıydı bu insanlar? Peki kim öldürdü, söylesin. Sarı çizmeli Mehmet ağa. A örgütü, B örgütü üstlendi diye olaydan kaçacak mısınız? Eğer o sokakta elektrikler karartılıyorsa kim yapıyor bunu? Bu ülkede hükümet yok mu, içişleri bakanı yok mu? Ben provokasyon olacağını bir gün önceden söylemişim. Siz kalkıp katilleri bulacağınız yerde muhalefeti suçluyorsunuz. Pes ya.”