CHP lideri: HDP’ye yüklenmiyoruz çünkü…

CHP lideri: HDP’ye yüklenmiyoruz çünkü…
17 Nisan 2015 13:43

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, büyükelçilerin “Seçim sonrası koalisyon ihtimali beliriyor, kiminle koalisyon kurarsınız” sorusuna parti ismi vermeden, “Belirli ilkeler ve değerler temelinde uzlaştığımız bir parti ile koalisyon kurabiliriz” karşılığını verdi. Kılıçdaroğlu, “HDP’nin yıpranmasını istemiyoruz, çünkü parlamentoda yer almasını istiyoruz” diye konuştu.

 

 

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu , AB üyesi ülkelerin büyükelçileri ile Letonya’nın Ankara Büyükelçiliği’nde öğle yemeğinde bir araya geldi. Yemeğe Genel Başkan Yardımcısı Murat Özçelik, Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka ve Eskişehir Milletvekili adayı Utku Çakırözer de katıldı. Milliyet’ten Meriç Tafolar’ın haberine göre, Kılıçdaroğlu “Seçim sonrası koalisyon olasılığı bekleniyor, kiminle koalisyon kurarsınız” sorusuna, “İktidar olmayı hedefliyoruz. CHP olarak belirli ilkeler ve değerler temelinde asgari olarak uzlaştığımız parti ya da partilerle koalisyon kurabiliriz. Bu partinin güçler ayrılığına inanması, yargı bağımsızlığını savunması, özgür bir medya istemesi ve insan hakları ihlallerinin olmaması gerektiğine inanması gerekiyor. Bu temeller üzerinde uzlaşırsak, koalisyon neden olmasın” yanıtını verdi.

 

 

‘HDP’NİN YIPRANMASINI İSTEMİYORUZ’

 

 

Kılıçdaroğlu, “HDP’nin barajı aşabileceğini düşünüyor musunuz” sorusu üzerine de “Biz olumsuzluklara dikkati çekerken, HDP’ye yüklenmiyoruz çünkü HDP’nin bu süreçte yıpranmasını istemiyoruz. HDP, parlamentoda yer almalı. Biz buna inanıyoruz” ifadesini kullandı. Kılıçdaroğlu, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün seçim değerlendirmelerine de “Geçen süreleri kayıp olarak değerlendirmesi bence çok önemli bir tespit. Seçimden sonraki süreçte önemli bir tespit ama ben Gül kadar gelecek açısından umutsuz değilim. Muhalefetin parlamentoda güçlü olması demokrasi açısından kazanımdır. Demokrasiye inanıyorsak, halkın iradesine saygı göstereceksek seçimden sonraki süreyi kayıp olarak değerlendirmeyi doğru bulmuyorum” yanıtını verdi.