CHP kurultaydan sonra Kürt raporu mu açıklayacak?

CHP kurultaydan sonra Kürt raporu mu açıklayacak?
27 Temmuz 2020 10:42

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşesinde “Kılıçdaroğlu’nun onayı ile bir Kürt raporu hazırlanması için çalışmalar başlamış” ifadelerini kullandı.

 

 

Selvi, yazısının ilgili bölümünde şunları kaydetti:

 
Kılıçdaroğlu, yerel seçim kampanyasında 2015 yılında hazırlattıkları Kürt raporunu güncelleyeceklerini açıklamıştı. Kılıçdaroğlu, kurultay konuşmasının üç yerinde Kürt sorunundan söz edince kulislere kulak kabarttım. Önemli bir isim olan Ali Bayramoğlu’nun, partili bir grubun kurultaydan sonra açıklanacak bir Kürt raporu üzerinde çalıştıkları yönündeki yazısı da uyarıcı oldu.

Kılıçdaroğlu’nun onayı ile bir Kürt raporu hazırlanması için çalışmalar başlamış. CHP Lideri, dar bir kadroya “Bir çalışma yapın kurultaydan sonra belki açıklarız” talimatı vermiş. Birkaç yerden rapor alınıp sonra bunların ortak bir rapora dönüştürülmesi düşünülüyormuş. Kılıçdaroğlu, 2015 raporunda da olduğu gibi çözüm adresi olarak yine Meclis’i öneriyor. Sanıyorum CHP’nin yeni raporunun omurgası da Meclis referanslı olacak.

 

 

RAPORU KİMLER BİLİYOR?
Kılıçdaroğlu’nun yeni Kürt raporuyla ilgili çalışmasından parti yönetiminde sınırlı birkaç ismin haberinin olduğu söyleniyor. Sezgin Tanrıkulu ve Canan Kaftancıoğlu sanıyorum süreci daha yakından takip eden isimler.

 

https://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/abdulkadir-selvi/kilicdaroglu-damgasini-vurdu-41573413