CHP'li Kart; Erdoğan firavunlaşma yolunda

CHP'li Kart; Erdoğan firavunlaşma yolunda
19 Ekim 2012 11:10

Hükümetin gündemine aldığı Büyükşehir Belediyesi Kanun Tasarısı’na tepkiler devam ediyor. Tasarının yürürlüğe girmesiyle birlikte en çok etkilenecek şehirlerden biri de Konya.

H&H RÖPORTAJ-Deniz Bilgen ÇAKIR

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, konuyla ilgili bir açıklama yaparak,
21 Ekim Pazar günü belde halklarının hak ve hukuklarına sahip çıkmak
amacıyla eylemlere başlayacaklarını söyledi.

Kart, tasarıya karşı bölge ve belde sakinlerini eylemlere davet ederek, “meşru hakkınızı kullanın” dedi.

Biz de Halkın Habercisi olarak bu açıklama üzerine CHP Konya  Millletvekili Atilla Kart’la görüştük. Kart, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bu tasarıyla tüm yetkiyi kendi elinde toplamak istediğini söyleyerek; “Başbakan firavunlaşma yolunda” dedi.


İşte Kart’ın konuyla ilgili açıklamaları;

“Pazar günü o eylemi gerçekleştireceğiz. Bu konuyu çok önemsiyorum. Yerel demokrasiyi yok eden, seçmen iradesini ortadan kaldıran bir anlayış. Yetkiyi doğrudan Ankara’ya tooplayan, gerçekten demokrasiyi yok eden bir anlayış.  Atanmışları seçilmişlerin üstüne getiren anti demokratik bir anlayış.

Başbakan tiranlaşma yolunda. Firavunlaşma yolunda. Yetkiye doymuyor. Tüm kurumların içi boşaltıldı. Şimdi nihai anlamda da son müdahaleler yapılıyor. Böylece artık beldelerde, kıyılarda Ege’de, Akdeniz’de çevre konusunda yerel demokrasi söz konusu olmayacak.  Madencilik konusunda  belde halklarının direnmesi söz konusu olmayacak. Maden alanlarına, çevre alanlarına doğrudan Ankara müdahale edecek. Başbakan “Ben çevreyle, beldeyle  uğraşmam.. Ankara’dan işimi halederim. Mutlak yetki isterim.” diyor.

Bu tam anlamıyla faşizan bir süreçtir. Benim beldem 100 yıllık bir belde. Kimse dokunamaz! Bu ülke kimsenin çiftliği değil. İnanıyorum ki vatandaşımız buradan iktidara hak ettiği cevabı anayasal zeminler çinde verecektir.”


Kart’ın yaptığı basın açıklaması;

100 Yıllık Belde’leri kapatmak isteyen  “Tiran Anlayışını” protesto etmek, Belde Halklarının hak ve hukukuna sahip çıkmak amacıyla 21 Ekim Pazar günü Bölge Sakinleriyle birlikte eylemler sürecini başlatacağız.
 
Protesto yürüyüşü Pazar günü saat 12.00’de Yeniceoba Kavşağında (Cihanbeyli-Ankara Devlet Yolunun 17. Kilometresinde) başlayıp, Kulu-Tavşançalı Beldesinde 32. kilometrede sona erecektir. Bu ve benzeri protesto eylemleri müteakip tarihlerde de devam edecektir.
 
 
Belde Halkları, Belde’lerinin hak ve hukukuna ve geçmişlerine tam bir dayanışma  ve kararlılık içinde sahip çıkacaklardır. Demokrasiyi yok eden, seçmen iradesini ortadan kaldıran bu anayasa ihlâllerine vatandaşlarımız “Dur” diyeceklerdir. Bu despot anlayışa karşı tavır ve tepkilerini sandıklarda göstereceklerdir.
 
 
Bu inanç ve kararlılıkla;  Bölge ve Belde Sakinlerini yapılacak anayasal eylemlere davet ediyor, meşru haklarını kullanarak Siyasi İktidar’ı uyarmalarını diliyor , saygılar sunuyoruz.