CHP Konya’da şehirciliği bilen aday arayışı!

CHP Konya’da şehirciliği bilen aday arayışı!
22 Ekim 2018 11:48

Yerel Yönetimler Aday Tespiti Çalışmaları toplantısında konuşan CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, “CHP olarak Konya’nın birçok ilçesinde belediye başkanlıklarını kazanma azmi ve kararlılığı içinde olup, iddialıyız.” dedi.

 

 

Mehmet Ali Kayacı/ Sözcü

 

 

CHP Genel merkezi tarafından başlatılan Yerel Yönetimler Aday Tespiti Çalışmaları kapsamında Konya’da da belediye başkan adaylarını tespiti çalışmaları başladı.

Üç gün süren Konya’daki belediye başkan adayları tespiti çalışmalarına Konya il başkanlığı ile birlikte CHP Parti Meclisi Üyesi ve İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek ve CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer katılarak, ilçe başkanlarını ziyaret ederek çalışmalarını tamamladı.

 

 

“ŞEHİRCİLİĞİ BİLEN ADAYLAR ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ”

 

 

Hafta sonu il başkanlığında düzenlenen toplantıda konuşan CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, “Türkiye’de başarılı olan sosyal demokrat belediyecilik partimizin ve bizlerin en başarılı olduğu bir alandır. Konya’ya bu anlamda bir umut aşılamak adına çalışıyoruz. Kazanacağımız ve oyumuzu arttıracağımız belediye başkan adaylarımızla seçime gireceğiz. Şehir planlamacı, mimar, mühendis, şehirciliği bilen ve halkımızın güvendiği belediye başkan adayları üzerinde çalışıyoruz. CHP olarak Konya’nın birçok ilçesinde belediye başkanlıklarını kazanma azmi ve kararlılığında olup, iddialıyız” dedi.

 

“KRİZ İÇİNDE SEÇİME GİDİYORUZ”

 

CHP Parti Meclisi Üyesi ve İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, “Herkesimin doğrudan doğruya olumsuz etkilendiği ve yaşadığı ekonomik kriz içinde seçime gidiyoruz. Bu seçim alışılagelmiş bir seçim değildir. Değişikliğe gidilecek bir seçimdir. AK Partinin ağır bir yenilgiye uğrayacağını göreceğiz. 2019 bütçesinin görüşüldüğü mecliste Tarım ve Orman Bakanlığının bütçesi geçen seneye göre yüzde 100 düşürülmüştür. Seçmenlerden özellikle köylerde ve beldelerde yaşayanların tercihlerinin değişeceğini görmekteyiz. Çiftçiye, üreticiye değer verilmeyen bu süreçte iktidar büyük oy kaybedecektir. İktidar almış olduğu tasarruf tedbirleriyle ekonomiyi idare edememektedir. Önümüzdeki dönemde belediyelerin projeleri ve yatırımları iptal edilip, ertelenebilinir. İstanbul’da 39 ilçeden 29’unu ve Büyükşehir’i alacağız. Bu seçimde başarılı olacağız. Belediyelerde kazanacağız. Her yerde adayımızı çıkaracağız. Parti olarak iddiamızı, politikamızı ortaya koyup çalışacağız” diye konuştu.

 

“KONYA ÇOK ÖNEMLİ”

 

CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer de doğru aday ve doğru tespitlerle seçmene gidildiği takdirde CHP’nin çok sayıda belediye başkanlığını kazanacağını vurguladı. Sümer, “Bu anlamda Konya çok önemlidir. Artık sosyal demokrat belediyecilik anlayışının Konya’da da hayata geçmesini ve Konya’nın hak ettiği hizmetleri almasını istiyoruz. CHP kurucu partidir. Diğer partiler gitti ama hala ayakta CHP vardır. Önümüzdeki süreçte Konya sosyal demokrat belediyelerin yoğun olduğu bir şehir olacaktır. Bunun için de çok çalışacağız, mücadele edeceğiz” ifadelerini kullandı.