CHP Konyaaltı aday adayı Söker: Antalya’yı almak için bir filo ve orduyla sahaya ineceğim

CHP Konyaaltı aday adayı Söker: Antalya’yı almak için bir filo ve orduyla sahaya ineceğim
25 Kasım 2018 18:32

CHP Konyaaltı Belediye Başkan aday adayı Kamil Söker, Konyaaltı’na dair projelerini ve düşüncelerini anlattı.

 

 

CHP Konyaaltı Belediye Başkan aday adayı Kamil Söker’in iddiaları açıklamaları şöyle:

 

 

Antalya Büyükşehir ve 19 ilçeye yönelik söylemi

 

Antalya bir başından bir başına yani Gazipaşa’dan Kaş ilçesine 367 K.M olan 909 mahallesi 19 ilçesiyle bir Turizm ve Tarım kenti. Yılda ortalama 10.15 milyon arası Turisti ağırlayan devasa Turizim tesisleriyle Türkiye turizimine katkı koyan tarihi ve dogasıyla modern bir ilimiz. Ayrıca tarım ve hayvancılıkta’da önemli bir yeri var. Antalya 365.247,5 Hektar tarım alanıyla heryıl 23,24 milyon ton civarlarında tarımsal üretimiyle ülke ekonomisine katkı koyan çok önemli bir ilimiz.

 

CHP Antalya’da hem büyükşehiri hem 19 ilçeyi alacak güçtedir eğer dogru adaylar ile seçime gidilirse bu söylemimin ne kadar doğru olacağını herkes görmüş olur. Fakat seçim stratejimizi kollektif çalışma olarak benimsemeliyiz. Büyükşehir adayı tüm ilçe belediye başkan adaylarının arkasında durabilecegi aday olmalı, örgütün destekleyeceği aday olmalı ,örgüt diyorum çünkü sahada 40 binin üzerinde miltanca çalışacak kadro demek. Ben kendi adıma konuşuyorum CHP Antalya Büyükşehir aday kim olursa olsun Kaş’tan Gazipaşa’ya Antalya’nın her ilçesinde ekipler oluşturacağım zaten şimdiden 20 otobüs 40 münübüs ve 50’linin üzerinde araç seçim için hazırlandı. Genel Başkanım Antalya’yı alacağız iddası koyduysa bende bir filo ve orduyla sahaya ineceğim. Konyaaltı çağdaş bir kent CHP bu seçimde konyaaltında yüzde yetmiş idası koymalı bende bu iddayı başından beri söylüyorum ve alacağım. Sadece Konyaaltında degil Gazipaşa, Kaş, Manavgat, Kumluca,Korkuteli, Alanya, tüm ilçelerde olaçak kuracağım ekipler ve araçlarımız.

 

PROJELERİ

 

Konyaaltı küçük fakat Antalya nın bütünsel anlamdaki tarifine uygun bir ilçemiz hem tarım ve hayvancılığın ,hemde 8 km sahili ve önemli turizim işletmeleri ile çok önemli bir ilçemiz. 34 yıldır Antalyada yaşıyorum Antalyalıyım yani artık

Antalya’nın eski köyü şimdiki mahallesi olan Hacısekililer’de yaşıyorum. Konyaaltı’nı çok iyi tanıyan biriyim yıllarca tiçari alanlarda da Konyaaltı halkına hizmet götürmüş biriyim tüm sorunlarını biliyorum ve nokta atışı yapacağım tüm sorunlarını çözeceğim. Konyaaltında tüm kadınlarımızı ülke ekonomisine katkı koymaları için iş hayatını içersine girmelerini sağlamak istiyorum ve kadınlarımızın önündeki engelleri kaldıracaz. Çocuk kreşleri açacağız özel servislerle evlerinden çocuklarımızı alacağız. Akşamları da özel servislerle çocuklarımızı evlerine anne ve babalarına teslim edecegiz hiç bir çocuk annesinin iş hayatına girmesine, çalışmasına engel teşkil etmeyecek.

Antalya Emniyet Müdürlügü ve tüm birimleri Konyaaltı sınırları içersinde onlar içinde Emniyet Müdürlüğümüze yakın bir alanda onlarında çocukları için de ayrıca bir kıreş açacağız.

Konyaaltında 3 ayrı mahallede 3 ayrı kompleks avm tarzı fakat rantiyeye değil halka hizmet vermek için içersinde tiyatro ve sinama salonları olan ,spor salonları ,dögün salonu ve kafeleri olan belediye marketlerinin olduğu 3 tehsis kuracagız buranın tüm geliri belediyemizin kasasına girecek her tehsiste en az 500 kişiye iş imkanı sunacağız .

 
ÜRETEN BELEDİYE OLACAĞIZ ÜLKEMİZİN EKONOMİSİNE KATMA DEGER YARATACAĞIZ

 

 

Çiftlikler kuracağız, küçükbaş ve büyükbaş hayvan yetiştireceğiz süt üreteceğiz. Peynir üreteceğiz, yogurt üreteceğiz, yumurta üreteceğiz hepside organik ve doğal olacak belediye marketlerinde uygun fiyatlarla halkımıza satışını sağlayacağız. Bu çiftliklerimizde elde ettiğimiz sütleri çocuklarımızın sağlıklı büyümeleri için okullarımıza bedava süt verecegiz.

Meyve suyu fabrikaları kuracağız mevesuyu uretecegiz bu üretigimiz doğal ve organik ürünleri Konyaaltı Marketlerinde halkımıza ulaşmasını sağlıyacağız kendi ürettiğimiz ürünleri piyasadaki firmaların hemen hemen yarı fiyatına satışa sunacağız bu durumda halkımız daha doğalını hemde daha ucuzunu alacak.

Konyaaltı sahilini geri istiyoruz ve alaçağım o nun için Büyükşehiride kazanmalıyız diyorum Konyaaltı sahili öyle yada böyle Konyaaltılılarındır öylede kalacaktır .

Yazın ortasında Konyaaltı sakinleri ve ilçemize kelen turistler kış mezsimini’de yaşayacak kayak kayacak, kartopu oynayacak .Kapalı ama çok büyük bir alan içersine inşa edeceğimiz tesisimizin enerji itiyacını göneş enerjişi sistemiyle elde ederek tüm soğutma sistemlerini kendi ürettiğimiz enerji ile karşılamış olacağız. Tehsisimizin içersinde günlük hayat akışımıza cevap veren tüm işletmeler olacak. Vatandaşlarımız sabah girip akşam Çıkabilecek bir gün boyunca yaz sıcagında kış mesvsimini yaşayacak ve bu tesislerimizin tüm geliri Belediyemizin kasasına girecek bu tehsisimizde en az 500 kişi iş isdidamı hedefliyoruz.

 

 

AKDENİZ ÜNİVERİTESİ

 

 

Konyaaltı sınırlarımız içersinde Belediye olarak yurtlar yapaçagız çağdaş yurtlar yapaçagız. 1 yıl içersinde en az 500 kişilik yurt bitmiş olcak, bu yurt olayında hedefim en az 3000 kişlik kapasiteli yurt yapmak. Zamanla bu hedefime ulaşacağım.

Konyaaltında yaşayan tüm ögrencilerin ulaşım giderleri bedava olacak Belediye yada bir formülünü bulacağım. Öğrenciler ücretsiz seyahat edecek. Kenar mahallelere servis koyduracağım.

 
İNSANA YATIRIM YAPACAĞIM

 

 

Üniversiteyi kazanan her Konyaaltılı gencimizin egitim giderlerini biz karşılayacağız, burs vereceğiz, kanunlarla beni durduramazlar bir formülünü bulup yada kaynak yaratarak öğrecilerimizin egitim giderlerini karşılayacağım .

 
AŞ EVLERİ

 

 

Aş evimiz olacak kazanlar sürekli kaynayacak konyaaltında kimse yoksulluğa yenilmiyecek .açlığı hisetmeyecek . sabah 8 akşam 8 arasında aş evimizde kazanlarımız hep kaynayacak ihtiyacı olan ailelerimiz gidip orda yiyecek yada kabına koyup evine götürecek hatta telefon edildiginde evlerine kadar götürecegiz .karnı aç hiç kimse yataga girmiyecek.Bu aş evlerinden en az 100 kişyi istihdam edebiliriz .

Yaşlı bakım evlerimiz olacak eger istenirse kendi evlerinde,de bakım hizmetlerini verebiliriz .

Evlere sağlık hizmeti götüreceğiz yaşlılarımızın bakımını ve çocuklarımızı aşılarını biz üstlenecegiz.

 
DERSANELER KURACAĞIZ

 

 

Bu vesileyle atanamayan öğretmenlerimize iş imkan sunmuş olacağız. Bu üniversiteye hazırlık okullarında agırlıklı olarak atanamayan Öğretmenlere kapımızı açacağız. Çocuklarımız tüm eğitim giderlerini ailelerimizin üstünden almayı hedefliyoruz.

 
KONYAALTI’NDA GÜLÜMSELEYEN BİR TOPLUM, MUTLU BİR KENT YARATMAK İSTİYORUM

 

 

Belediye harıl harıl çalışacak Konyaltını şantiyeler yumağına çevireceğim herkes çalışacak .Yan gelip yatma dönnemi kapanacak Bankamatik çalışanı olmayaçak ter akıtıp evine haketti parayı götüren Belediye çalışanı olacak ..

 

 

İLK BEŞ AY İÇERSİNDE 3000 KİŞİYİ İŞ İSTİHDAMI SAĞLAYACAĞIM

 

 

Belediye bünyesinde yada ek kollarda 3000 kişye iş imkanı yaratacağım bunuda ilk beş ay içersinde yapacağım .Üreten Belediye olacağız çalışan Belediye olacağız .

Konyaaltı ilçemiz ayrı zamanda bir tarım ve hayvancılığın olduğu bir ilçemiz bur dan tüm çiftçilerimize müjdem olsun tüm zirai ilaçlarını belediye olarak biz karşılayacağız. Ayrıca tüm seralarımızın ve tarlalarımızı, bahçelerimizin bakım işleri için ziraat muhendislerimiz kontürolunde ücretsiz vereceğiz tüm hizmetleri.

Şeffaf Belediye hesap verebilen belediye olacağız.

Her yıl sonu tüm mali hesaplarımızı kamuoyuna bildireçegiz Belediyemizin önüne asacağız. Konyaaltı halkına hesabımızı acık ve net bir şekilde verecegiz .

Emekli kırathanaleri kuracağım toplumsal dayanışma anlamında bu kahvelere ihtiyacımız var komşuluk ilişkileri açısındanda bu kahvelerimize ihtiyacımız var .İçersinde kütüphanesininde olduğu ,çayı kahvesi ,poçasının olduğu Ailelerinde gidebileceği kahve haneler yapacağız .

Sanat evlerimiz olacak herkes yetenekleri doğrultusunda atolyelerimizde üretimler yapacak ..El sanatları ,heykeltraş sanatı ,mobilya sanatı üzerine özel hocalarla çok özel çalışmar yapaçagız. Ve çok ciddi paralar kazanacağız.

 
KONYALTI KART ÇIKARACAĞIZ YOKSULLUĞU YENECEĞİZ

 

 

Aylık 1000 tl yükleyeceğimiz kartlarımız olacak bu kartlarımızı yoksul Ailelerimize vereceğiz ve bu ailelerimiz bu kartı sadece alışveriş yaparken kullanacak ve sadece Konyaaltı sınırları içersinde ki esnaflarımız da alışveriş yaparken kullana bilecek.

Konyaaltı esnafıda nefes alacak bu kart sayesinde.

 
BELEDİYE BÜNYASİNDE ASĞARİ ÜCRETİ NET OLARAK 2500 TL YAPACAĞIZ

 

 

Çalışacak emeginin karşılığını alacak en az 2500 tlye çıkaracağız asğari uçreti net eline geçecek para olacak dedimya yoksulluk konyaaltı sınırları içersine giremiyecek.Herkes gülecek mutlu olacak .

Komşuluk ilişkilerini ğüçlendireceğiz hızla göç alan bir ilçemiz var çok değişik sosyal etkinlikler ile insanların birbirlerini tanıyacağı, tanışacağı ortamlar yaratacağız.

 
EKONOMİ VE SOSYAL POLİTİKALAR

 

 

Tabi gerçi akp iktidarında ülke öyle bir noktaya geldiki hanğisini konuşalım nereye baksak insanın elinde kalıyor .Ekonomi ile başlayalım o zaman .matfaklar yanmıyor adete batladı .Bir mutfak tüpü 12 kğ 105 tl olmuş durumda ,Bir litre süt Marketlerde 5 tl sogan 5 tl domates 6tl kuru fasulye nohut 15 tl olmuş durumda et yemek, sucuk yemek lüks oldu zaten sucuğun kğ fiyatı 100 tl yi geçti pirzola 95 tl kıyma 50 tl olmuş yumurta 2 tl olmuş tereyağı 45 tl peynir 40 tl olmuş durumda mutfak kan ağlıyor vatandaş kan ağlıyor .

CHP olarak bu seçimde söylemlerizi ağırlıklı ekonomik konular üzerinden şekillendirmeliyiz. Politikalar üretmeliyiz 2002 de kriz var diyorduk zaten akp de bu durumu fırsata çevirerek iktidra geldi. Dolar 1300 tl civarında idi oysaki şimdi AKP kriz olmadığını söylüyor dolar 5,500 tl olmuş durumda. AKP iktidarı üretmek yerine ithalatı terçih ettiği için haliyle doların yükşelişi tüm piyasada ve ürünlerde zamların tavan yapmasını sağlıyor. Faizler 44 bandında enfilasyon yüzde 35 lerde seyrediyor Bankalar kredi vermiyor şirketler konkortoto adı altında aslında iflas erteleme veriyorlar. Ama Saray cephesinde manzara Türkiye uçuyor Sanki bu adamlar bu ülkede yaşamıyor.benzin 2002’de 1.672 idi şimdi 6.500 tl olmuş mazot aynı fiyat hemen hemen ne yapsın çiftçi ne yapsın vatandaş … Ekonomi çok kötüye gidiyor ben diyorumki bu günler daha güzel günlerimiz daha kötü günler gelecekte onun içindir ki herkes ayağını yorganına ğöre uzatsın.

Benim bir başka sloganımda ‘AKP adaylarına Konyaaltı ve Antalya sokaklarını dar edecem’ demiştim evet dar edeceğim çünkü bu zamlar miletimizi bunalttı sokaga çıkacak yüz bırakmayacağız onlarda, anlatacağız halkımıza, bunlar meydanlarda yuhalanacaklar bakın Şayıştay raporları yayınlandı AKP belediyelerinde tamamında yolsuzluk, hırsızlık dizboyu anlatacağız bunları .

 
15 TEMMUZ’UN GERÇEKLERİNİ HALKA ANLATACAĞIZ

 

 

15 Temmuz darbesi olarak ğörülen ve 300 yakın sivil vatandaşımızın şehit olduğu seneryoyu ve o sürece gelene kadarki FETÖ terör örgütü ile sarmaş dolaş sevişmelerini ve yaşadıkları aşkları anlatacaz topluma. FETÖ terör örgütünün en önemli kurumlarının başındaki adamların şimdi niye cezaevinde degilde devletin en sıtratejik kurumlarının başına atandıgını anlatacaz. Öte mahsum vatandaşlara FETÖ damgası basıp yıllarca nasıl mahkum ettiklerini topluma anlatacağız.

Ve Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu mahsum vatandaşları savunurken AKP nin yandaş medyasının nasıl linç kampanyası yürüttüğü ve bu olayların gerçek yüzünü anlataçagız topluma .

Dış politikada yapılan yanlışların ülkemize yaratıkları düşmanlıkları ve ekonomik zararlarını anlatacağız topluma.

 
AKP ZİHNİYETİNİN ATATÜRK DÜŞMANLIĞININ ARKA PLANINI ANLATACAĞIZ

 

 

AKP iktidarları döneminde birdenbire hortlayan ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşlarına yapılan bilinçli saldırıların arka planında neler yattığını anlatacağız toplumumuza.

 
CHP ARTIK İÇ ÇEKİŞMELERİ İLE DEGİL AKP YE KARŞI TEK YUMRUK HALİNE GELMİŞ BİR GÖRÜNTÜ VERMELİ

 

 

CHP artıp kendi içindeki kavgalardan kurtulmalı politikalar üreterek sahaya inip tek yumruk olmalı ,halka umut olmalı ,halkla bütünleşmeli ,sol sosyal demokrat söylemler kullanarak halkla bütünleşmeli .savunduğu değerler ile halka ğitmeli

Yıllardır hep söylerim ideolojik temelleri olmayan ,kendi sermayesini ,kendi medyasını yaratamayan hiçbir partinin buğünkü dünya düzeninde iktidar olması mümkün değildir. CHP bu doğrultuda kafa yormalı çok zor işler değil yeterki hedefine iktidar olmayı koyup dürüst insanlara ,idealist insanlara görev verilsin Bakın görün nasıl oturuyor taşlar yerine .çünkü halk alternatif arıyor .bizler kavga ediyoruz tüm kavgalarımızı rafa kaldıracağız 5 yıl.

 
ANTALYA BÜYÜKŞEHİR ADAYLARI

 

 

Tabi önemli bağlayıcı bir soru .Şu an kamuoyunda 4 isim konuşuluyor gerçek anlamda bu adaylarımızın hepside bir birinden değerli arkadaşlarımız, Ama resmi başvuru yapan tek aday var oda sayın Mutratpaşa Belediye başkanı Ümit Uysal öbür adaylar bildiğim kadarıyla hala resmi başvuruda bulunmadılar. Tabi başvuru yapmasalar bile kamuoyunda tartışılan isimler Muhittin Böcek, Mustafa Akaydın , Çetin Osman Budak resmi başvuruyu yapan Ümit Uysal ism isim konuşalım:

 
ÇETİN OSMAN BUDAK

 

 

Antalya’da yıllarca çok önemli stk ların başında görev almış iki dönemdir de hatta 3 dönem dir CHP milletvekili Parti Meclis üyesi ve yıllarcada genel başkan yardımcılığı yaptı partide önemli görevlerde bulunmuş bir şahsiyet Antalya’da iş dünyası ile sıkı fıkı olan bir isim Antalya’yı çok iyi tanıyan bile bir isim . Ayrıca örgütlede barışık olan bir isim.

 
MUHİTTİN BÖCEK

 

 

Muhittin Bey Sayın Deniz Baykal’ın daveti üzerine ANAP’tan partimize katılan bir arkadaşımız Konyaaltı’nda partimizin çatısı altında 15 yıldır Belediye Başkanlığı yapıyor Konyaaltı’na ve Antalya’ya ciddi yatırımlar yapmış bir isim tek sıkıntısı CHP örgütleri ile iletişim eksikliği diyalok eksikliği.

 
MUSTAF AKAYDIN

 

 

Tabi Mustafa hoca Menderes’i sandığa gömen bir şahsiyet üstelikte Menderes’in en başarılı bir döneminde sandığa gömmüştü Yaparsa hoca yapar sloğanı ile 5 YIL yürüttüğü Başkanlık döneminden sonra 2014 yerel seçimlerinde onca yanlışlara ragmen eger sandıklar sağlam tutulsaydı belkide seçimin kazananı olabilirdi. Şimdi yeniden adı büyükşehir için konuşuluyor olabilir mi taktir Genel Merkez’in.

 
ÜMİT UYSAL

 

 

Ümit bey partide üstlendiği görevleri başarıyla yerine getirmiş bir arkadaş il başkanlığında antalyada en fazla milletvekili çıkaran bir il başkanlığı yapmış bir arkadaşımız 5 yıldırda belediye başkanlığında çok başarılı işlere imza attı .Öz güveni tam bir arkaş Büyükşehir dedi ve gitti örgütün şahitligini alarak adaylık başvurusunu yaptı Ümit Uysalın en büyük avantajı örgütün en göçlü arkasında duracak aday gibi görülmesi .tabi bu çok önemli bir avantaj örgüt sahada olursa bu seçimi CHP olarak çok kolay kazanırız ve fark atarız .

Antalya bu dönem rahat .Büyükşehir aday adayı arkadaşlarımız hepsi birbirinden kıymetli arkadaşlarımız Genel Merkezimiz ve Sayın Genel Başkanımız hangi arkadaşımızı aday gösterirse hep birlikte o adayımızın etrefında toplanarak Antalyayı söke söke alacagız bundan emin olun hedefimiz Antalya Büyükşehir ve 19 ilçenin tamamına CHP bayrağını dikmek olacak