‘CHP kapatılsın diyenler CHP’yi yönetiyor’

‘CHP kapatılsın diyenler CHP’yi yönetiyor’
7 Şubat 2018 10:36

Bugün yazı formatımızda bir istisna yaptık ve 3 bölümde de CHP analizi yaptık çünkü Pazar gününden sonra oluşan tablo, sadece ana muhalefet değil, siyasetin genelinde de çok yansıması olan ve olacak sonuçları içeriyor.

 

 

Şebnem Bursalı / Takvim

 

Çok çarpıcıdır ki; son kurultayda Y-CHP’yi yöneten ekibin çok önemli bir kısmı; daha birkaç yıl öncesine kadar “CHP kapatılmalıdır” diyenlerden oluştu. Kendilerine, 10 Aralık Hareketi ismini veren ve “Çağdaş Sosyal Demokrat yeni bir Parti” kurma iddiasıyla yola çıkan ekibin lideri… Burhan Şenatalar ve bu hareketin o dönemde yükselen genç yıldızı Oğuz Kaan Salıcı, Kılıçdaroğlu’nun listesinden PM’ye girdiler ve muhtemelen MYK’da da olacaklar. Hatırlamak istersek daha birkaç yıl önce bu ekip aynen şu açıklamayı yaptı:

 
“CHP kapatılmalı, vakıf halini almalıdır. CHP, sosyal demokrat bir parti değildir. Sosyal demokrasinin önündeki en büyük engeldir ve bu yüzden kapatılmalıdır.” Sadece bu da değil, kurultay sonucunu doğrudan etkileyen delege yapısıyla İstanbul’un tartışmalı yeni il başkanı Canan Kaftancıoğlu da aynı ekipten.

 
Sormak lazım; CHP’yi solun önünde engel olarak gören Şenatalar ve Salıcı mı değişti, CHP mi değişti? Ya da tabuların, kalelerin yıkıldığı, ideolojinin dümen kırdığı ve partinin ismini Y-CHP haline getiren yeni anlayış mı buna sebep?

 

https://www.takvim.com.tr/yazarlar/sebnem-bursali/2018/02/07/chpnin-kurtleri-dindarlari-nerede