CHP İzmir’in yeni Başkanı Yücel, görevi devraldı

CHP İzmir’in yeni Başkanı Yücel, görevi devraldı
11 Ocak 2018 14:10

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Kongresinde il başkanı seçilen Deniz Yücel, il binasında yapılan törenle görevini bir önceki il başkanı Asuman Ali Güven’den devraldı.

 

İHA

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Kongresinde il başkanı seçilen Deniz Yücel, il binasında yapılan törenle görevini bir önceki il başkanı Asuman Ali Güven’den devraldı. Törene; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

 

 

Partililerin yoğun katılımıyla gerçekleşen törende alkışlar eşliğinde salona giren Deniz Yücel, “İl kongremizde bize çok önemli bir görev verildi. Asuman Başkanım, siz bu partinin gençlik kollarından bu yana çeşitli kademelerde görevler almış değerli bir parti büyüğümüzsünüz. Bu bayrağı sizden devralmak benim ve yönetim kurulu üyelerimiz için apayrı bir onurdur. Şundan emin olmanızı istiyorum; partimizin iktidar yolundaki çalışmalarda fedakarca, 24 saat partimizin bayrağını daha yukarılara taşımak için çalışacağız. Partimizin oylarını artırmak için 24 saat çalışacağız. En kısa zamanda ilçelerimizi ziyaret edeceğiz ve ilçe başkanlarımızla program hazırlayacağız. Kutultayda tek vücut olup çelik bir örgüt gibi katkı koyacağız” dedi.

 

 

“Örgütüm bana hakkını helal etsin”

 
Görev tesliminde konuşan Asuman Ali Güven de, “İl başkanı olan kardeşimiz Deniz Yücel’e görevimizi teslim etmek üzere buradayız. Zor bir, uzun bir parti içi süreçten geçtik. Neredeyse 6 aylık bir süreçti. Bu süreci başarılı bir şekilde tamamladık. İki genç arkadaşımız yarıştı. Avukat Deniz Yücel, bu yarışta öne çıktı. Kendisini tebrik ediyoruz. Şahsım ve yönetim kurulum görev yaptığımız süre boyunca en çok birlik beraberliğimizin güçlenmesi için çaba harcadık. Yoldaşlığın olduğu yerde başarı da kendiliğinden geliyor. İzmir’in tüm dinamikleri ile iletişim içinde kaldık. Örgüte hep yakın durduk. Ortak akılla yönetmek, fikri olan herkesi dinlemek için büyük çaba sarf ettik. Hiçbir zaman ‘her şeyi ben bilirim’ anlayışında olmadık. Kapımızı da gönlümüzü de herkese açtık. Deniz Yücel, 2020 yılına kadar il başkanlığı görevine layık görüldü. Kongremizin mağlubu yoktu. Görevi, başarılı olacağına yürekten inandığımız bir kardeşimize bırakıyorum. İnanıyorum ki referandumda kırdığımız oy rekorunu daha da ileri taşımak için çalışacak. Görev sürecimizde kimseyi kırmamaya, üzmemeye dikkat ettik. Parti başarısına biraz katkımız olduysa ne mutlu bize. Örgütüm bana hakkını helal etsin” ifadelerini kullandı.

 

 

Konuşmaların ardından Güven’e, partiye emeklerinden dolayı plaket takdim edilirken, parti üyeleri Cumhuriyet Meydanında bulunan Atatürk anıtına çelenk bırakmak üzere il binasından ayrıldı.