CHP İzmir’de arsa satışı depremi! Ortalık toz duman!

CHP İzmir’de arsa satışı depremi! Ortalık toz duman!
23 Ekim 2017 15:37

Bayındır’da mülkiyeti belediyeye ait 80 dönümlük arazinin satışı tartışmalara neden oldu. Satışa tepki gösteren Yücel Özen, İl Yönetimi’nden istifa etti. CHP’li vekil Sertel ise sosyal medya hesabı üzerinden tepki gösterdi. İlçe Başkanı Aydilek ise, “Satmak nasıl ayıpsa almak iki kez ayıp” dedi.

 

 

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ

 

İzmir’de İl Özel İdaresi’nin yere seçimelerden sonra kapanmasıyla birlikte mülkiyeti belediyelere geçen köy tüzel kişliklerine ait gayrimenkullerin satışı ile ilgili tartışmalar sürüyor. Zaman zaman CHP ve AK Parti’yi karşı karşıya getiren köy malları satışı Ödemiş, Tire, Kemalpaşa gibi ilçelerde krize neden olmuştu. İlçe belediyelerinin kapanan belde belediyelerinden kalan borçları ödeyebilmek amacıyla ilk başvurduğu yöntem olan arsa satışları bu kez Bayındır ilçesinde krize dönüştü.

 

1

 

CHP’li Bayındır Belediyesi, Arıkbaşı Mahallesi sınırlarında bulunan 80 dönümlük araziyi 675 bin TL’ye sattı. İhaleyle gerçekleştirilen satışı CHP Tunceli miletvekili Gürsel Erol’a ait Gür- Ya şirketi aldı.

 

AK Parti’li eski belediye başkanı Mehmet Kertiş ve eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay döneminde Bayındır, Tire Ödemiş ilçelerinde bir çok kültür varlığını restore eden Erol, çok sayıda projeye imza atmıştı. Bayındır’da mevcut belediye binası ve hemen yanındaki kültür merkezi ile eski hükümet binasının otel çevrildiği projelere imza atan Erol, bu kez Bayındır – Torbalı arasındaki, içinde zeytin ağaçlarının yer aldığı fakat köylüler tarafından ekim ya da dikim yapılmayan geniş ormana sınır araziyi aldı.

 

2

 

YÜCEL ÖZEN İL YÖNETİMİNDEN İSTİFA ETTİ!

 
Bayındır Belediyesi’nin satışına CHP İlçe Yönetimi’yle birlikte karşı çıkan Yücel Özen istifa etti. Özen’in salı günü yapılacak olan il yönetim kurulu toplantısında istifa kararını sunacağı öğrenildi.

İstifa ile ilgili olarak Egedesonsöz’e konuşan Özen, “istifa tek tarflıdır. Ben üzerime düşen sorumluluğu yaptım. Yetkili tüm kurulları uyardım. Ne yazık ki kendi söylemlerimizle çelişiyoruz. Ben de bunu hazmedemedim” dedi.

 

3

 

TARTIŞMAYA ATİLA SERTEL’DE KATILDI!
CHP İzmir milletvekili Atila Sertel twitter üzerinden yaptığı açıklama ile satışa tepki gösterdi. Ufuk Sesli ve Gürsel Erol’un fotoğraflarının da yer aldığı bir yazı paylaşan Sertel, ‘CHP’den seçilmiş bir belediye başkanı Bayındır’da kamuya ait bir araziyi CHP’li bir vekilin şirketine satamaz. (nokta) yasal olsa da ayıptır’ ifadelerini kullandı.

 

4444444

 

4

 

 

UFUK SESLİ: YASALARA UYGUN ŞEKİLDE GEREĞİNİ YAPTIK

 
Gelişmeler üzerine Egedesonsöz’e konuşan Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli, ”Göreve geldiğimde 20 milyon TL borç vardı. 5 miyon TL de köylerden geldi. Başkanlık koltuğuna oturduğumda memur ve işçilerin maaşları ödenemez haldeydi . Şimdi böyle bir sorun yok. Hem borçlarımızı ödüyoruz hem yatırım yapıyoruz. Eski belediye başkanı döneminde ilçede restorasyon projeleri yapan Gürsel Erol, belediyeden 4,5 milyon tl alacaklıydı. Bizim de bunları ödememiz gerekiyor. Bir ihale gerçekleştirdik, yasalara uygun açık bir şekilde gereğini yaptık. İhalede en uygun teklifi söz konusu şirket verdi. Biz borçlarımızı ödemekten başka bir amaç içerisinde değiliz. Konuyu yanlış yerlere çekenler sadece siyaset yapıyor. Biz ise hizmet üretme derdindeyiz.”dedi.

 

 

İL BAŞKANI GÜVEN: DETAYLI BİLGİ ALIP GEREKEN AÇIKLAMAYI YAPACAĞIM

 
Gelişmeler sonrasında İl Başkanı Asuman Ali Güven, “Bana gelen net bir bilgi yok. Arkadaşları arayıp detaylı bilgi alacağım ve gereken açıklamayı yapacağım” dedi.

 

 

s

 

 

İLÇE BAŞKANI ATYDİLEK: SATMAK AYIPSA ALMAK DAHA BÜYÜK AYIP

 
Bayındır İlçe Başkanı Hüseyin Behzat Aydilek ise, “Belediyeye sordum. Pazartesi cevap vereceklerini söylediler. Ayrıntıya ilişkin bilgi vermediler. Belediye bize bilgi vermiyorsa demek ki sıkıntılı bir durum var. Hukuken uygun olabilir ama siyaseten de ahlaken de uygun değil. Her köye gittiğimizde köy mallarını satmayacağız dedik. Çünkü bu köy mallarının edinilmesinde belediyenin alın teri yok. Köylünün yüz yıllardır emeğiyle oluşmuş mallar. Genel merkez de bu konuda hassas. Belediye satar yetkisi var ama uygun değil. İkincisi milletvekillinin alması daha büyük ayıp. Satmak nasıl ayıpsa almak iki kez ayıp” diye konuştu.