CHP İzmir’de aktif kadın sayısını artırma planı

CHP İzmir’de aktif kadın sayısını artırma planı
5 Nisan 2018 09:43

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı, sahada çalışan aktif kadın sayısını arttırmak için çalışmalara başladıklarını açıkladı. 2019 seçimleri için çalışmalar yaptıklarını, ancak bunları az sayıda kadınla birlikte yürüttüklerini belirten Nurşen Balcı, kısa süre içinde alan eğitimi verecekleri üyelerin sahada aktif şekilde görev yapacağını belirtti.

 

 

CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı, partiye çok fazla kadının üye olduğunu, ancak bu kadınların çok az bir kısmının aktif olarak çalıştığını, aktif kadın sayısını arttırmak için uğraştıklarını söyledi. 2019 seçimlerinin önemine dikkat çeken Nurşen Balcı, önümüzdeki günlerde partili kadınlara alan eğitimleri vereceklerini belirtti. Balcı, “Partiye üye olan kadınların sahada aktif olarak çalışır hale gelmesi için çalışacağız. Aslında üye sayımız çok fazla. Üye kadınlarımızın sayısı ile alanda çalışan kadın sayımız arasında ciddi fark var. Üye kadınlarınlarımızın biraz daha aktif hale getirilmesini sağlayacağız. Her ilçenin kendi sosyal yapısına göre çalışmalar yapıyoruz” dedi. 2019 seçimlerine 1 yıldan az süre kaldığını hatırlatan Başkan Balcı, aktif üye sayısının artmasının parti için kazanım olacağına dikkat çekti. Çalışma yaparken önceliklerinin kaybedilen 8 ilçe olduğunu da söyleyen Balcı, “Bizim en büyük hedefimiz, 8 kayıp ilçeyi geri almak. Bunun için çalışmalarımızı yoğun şekilde yapacağız. Diğer ilçelerde de oy oranımızı arttırmayı planlıyoruz” diye konuştu.

 

 

“GÜZEL ÇALIŞMALAR YAPTIK”

 

 

Her metropol ilçede yaklaşık olarak 5 bin kadın partilinin olduğunu ifade eden CHP İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı, “Ama çalışan kadına oranladığımızda bu rakam hayli düşük oluyor. Biz bu kadar kadınla bile çok güzel çalışmalara imza attık. Fakat gönül daha fazla kadına ulaşmak istiyor. Biz sadece seçim zamanlarında çalışmıyoruz. ‘Seçim geldiğinde bize geliyorsunuz’ eleştirileri yöneltenlerin haksızlık yaptıklarını düşünüyorum. Seçim bittikten sonra, yeni bir seçim başlıyormuş gibi çalışmalara devam ediyoruz. Kadın kollarımız kendi ilçelerinde, kendi imkanları ile kahvaltı düzenliyor. Kimseden bir yardım talep etmeden imece usulü ile düzenliyorlar bunu. Kahfaltı bahane aslında. Amaç sohbet etmek, partimizin görüşlerini anlatmak. Bu da çok güzel bir etkinlik oluyor. Birçok kadın bu etkinliğe katılıyor” dedi.

 

 

KADINLARA SAHA EĞİTİMİ

 

 

Ne kadar çok partili aktif kadın olursa o kadar çok kapının çalınacağını söyleyen Balcı, kısa süre içinde hayata geçirmeyi planladıkları projeye dair şu bilgileri verdi: “Market, otobüs gibi halkın yoğun olduğu yerlerde bir gurup partili kadın CHP’nin propagandasını yapacak, ülkenin içinde bulunduğu sorunları anlatacak. Partili kadınlarımız her yerde olacak.”

 

Partide ayrıca alan çalışmaları komisyonunun olduğunu ve bu komisyon ile yeniden bir çalışma takvimi oluşturacaklarını da açıklayan Balcı, partili kadınların bu komisyonlarda seçim stratejisine yönelik eğitimler alacağını, bilgi ve birikim noktasında donatıldıktan sonra sahada hükümetin artı ve eksilerini anlatacaklarını söyledi. Alanlara çıkacak olan kadınlar, CHP’nin politikalarını ve yapmak istediklerini de seçmenle paylaşacak.

Umut KARAKOYUN / İZMİR, (DHA)