CHP İzmir İl kongresinde yumruklar konuştu!

CHP İzmir İl kongresinde yumruklar konuştu!
7 Ocak 2018 20:10

CHP İzmir, Kayseri ve Kırşehir İl Kongrelerinde partililer arasında kavga çıktı.

 

 

CHP İzmir İl Kongresi’nde adaylardan Utku Gümrükçü konuşurken, Deniz Yücel taraftarlarından bir kişinin kürsünün önünde atkı açmak istemesi sonrasında ortam gerildi. Pankart açmak isteyen kişinin kendisini engelleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger’e saldırması üzerine, salon karıştı. Aksünger’in de saldıran kişiye yumruk attığı iddia edildi.

 

 

Erdal Aksünger ise Twitter’dan yaşanan kavga ile ilgili açıklama yaptı. Aksünger, “Bir yanlışı düzeltelim, bana herhangi bir saldırı yok. Partiden ihraç edilmiş bir kişi hem provakasyon hem de Vekilimiz Tacettin Bayır’a saldırı yapınca müdehale ermek durumunda kaldık. Bu bir provakasyon. Bu kişi partili de değilmiş. Partili arkadaşlarımızdan bize sevgi olur en küçük bir sert yaklaşım olmaz. Aramızda sıkı bir sevgi bağı vardır” ifadelerini paylaştı.

 

 

Taraflar güçlükle sakinleştirildi. Yerinden kalkmayan Aziz Kocaoğlu’nun çevresine etten duvar örüldü. Kürsüde de Utku Gümrükçü’nün etrafı sarıldı. Olayların yatışmaması üzerine Divan Başkanı, CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, kongreye 15 dakika ara verirken sakinleşme olmadığı takdirde kongreyi iptal edeceğini duyurdu.

 

 

TARTIŞMA YARATAN KONUŞMA

 

 

CHP İzmir milletvekili Tacettin Bayır’ın konuşması sakin süren kongreyi canlandırdı. “Örgüt seninle gurur duyuyor” sloganıyla kürsüye çıkan Tacettin Bayır’ın konuşması sık sık alkış ve sloganlarla kesildi.

 

 

“Bu konuşmayı yapmazsam, beni ön seçimle meclise gönderen partililerime karşı sorumluluğumu yerine getirmemiş olurum” diyen Bayır, “34 yıldır yaptığımız siyaset anlayışında görev ayrışması vardı. Belediye başkanlığı belediye başkanlığını yapacak. Delege delegelik yapacaktır. Bizim örgütümüzde delegenin iradesine ipotek koymak yoktur. Milletvekilleri bu iki adayımıza neden taraf olmak zorunda kaldı. Çünkü taraf olmaması gereken başkanlar bu işe taraf oldu. Eğer bu partiyi ileriye taşıyacaksak kol kola yürümek zorundayız. Ama örgüt üzerinde ayak oyunları oynayamazsınız” İfadelerini kullandı.

 

 

DANIŞMANA SERT TEPKİ

 

 

Kongre öncesinde Kemal Kılıçdaroğlu’nun danışmanlarından birinin İzmir’e gelerek adaylardan birinin lehine delegeleri aramasını sert bir dille eleştiren Bayır, “Kimse bu kongrede Kemal Kılıçdaroğlu’nu yarıştıramaz. Kimse kongrede Kılıçdaroğlu kaybetti dedirtemez” dedi.

 

 

İTFAİYE ERİ GİBİ…

 

 

Bayır konuşmasını şöyle sürdürdü:

 

 

“İl başkanı 7 24 itfaiye yeri gibi çalışmak zorunda. İki aday evladımda pırıl pırıl keşke ikisi arasında seçim yapmak zorunda kalmasaydım. 2019’da iktidara yürümek isteyen bu örgütün üzerinden ellerinizi çekin. 2019 da AKP’yi alaşağı edemezsiniz ne Tacettin Bayırı’n ne de Kocaoğlu’nun esamesi kalmaz.”dedi. Kocaoğlu’nun Bayır’ın bu sözleri karşısında gülümsediği gözlendi. Bayır’ın “Çocuklarımız için bu salondan omuz omuza çıkacağız. Delegeler ne yapacağını bilir saraylarda palyaço olmaktansa örgütün militanı olur.”

 

 

1

 

 

“PARTİM İÇİN ÜZÜLDÜM”

 

 

Kongre salonundaki gerginliğin ardından verilen arada kürsüye çıkan Utku Gümrükçü, gerginliğin şahsına değil; partiye yönelik olduğunu öne sürdü. ‘Deniz Yücel benim kardeşim’ diyen Gümrükçü, şöyle konuştu:

 

 

“Az önce yapılan olaylar, bana değil; partiye yönelik. Bu saldırıyı yapan kişi de 2015 seçimlerinde CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel’in milletvekilliğinin düşürülmesi için onu şikayet eden kişidir. Birliğimizi, beraberliğimizi, bütünlüğümüzü kimsenin bozmasına izin vermeyeceğiz. Biz büyük bir aileyiz. Bir birbirimizi seveceğiz. Saygı göstereceğiz. El ele tutuşup, AKP faşizmine karşı mücadele edeceğiz. Parti içinde barış, parti dışında yarış. Türkiye önemli süreçten geçiyor. Partim için üzüldüm. Burası İzmir demokrasinin beşiği, insan haklarının özgürlüklerin bir arada yaşama kültürünün gelişmiş olduğu bir kent. Atatürk ilkelerine bağlı yaşama tercihini etmiş Türkiye’nin umudu olmuş bir şehir. Önümüzde uzun bir yol var. Büyük mücadele var. 2019’da Türkiye’de hürriyet mi, dikta mı olacak; onun oylaması var. Bu süreçte birbirimize daha sıkı sarılmalı, saygı göstermeyi öğrenmeliyiz. Birleşe birleşe kazanacağız. 2019’da üç büyük seçim var. Yerel seçim, milletvekilliği, Cumhurbaşkanlığı. Biz hep birlikte İzmir’de ayağa kalkarak tek adam diktasına boyun eğmeyeceğiz. CHP boyun eğmeyen bir partidir. Bu salonda sevmediğim, düşmanlık beslediğim, makamını elinden almak istediğim kimse yok. Kimsenin adamı olmadım, olmam. Deniz Yücel benim kardeşim. Biz onunla bu süreçte hiç kavga etmedik. Bu kongrede gençlerin yarışması CHP’nin umududur.”

 

 

2

3