CHP İzmir İl Başkanı Yücel, Kılıçdaroğlu’na örgütün taleplerini iletti

CHP İzmir İl Başkanı Yücel, Kılıçdaroğlu’na örgütün taleplerini iletti
13 Ocak 2019 15:00

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü ve örgütün taleplerini Kılıçdaroğlu’na iletti.

 

 

 

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun 16 Ocak Çarşamba günü Parti Meclisi’ni (PM) toplayarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayını belirlemesi beklenirken, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Cuma günü Ankara’da olarak partisinin genel başkanı Kılıçdaroğlu ile önemli bir görüşme gerçekleştirdi.

 

Edinilen bilgilere göre; İzmir il yönetim kurulu, il disiplin kurulu üyeleri ile ilçe başkanlarının görüşlerini alan ve bu görüşler doğrultusunda örgütün taleplerini raporlaştıran CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, özellikle İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı ile ilgili düşüncelerini CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na iletti.

 

DENİZ YÜCEL, MİLLETVEKİLLERİNİN BÜYÜKŞEHİR ADAYI OLMA İSTEĞİNİN ÖRGÜTTEKİ KARŞILIĞINI ANLATTI

 

Ege Postası’ndan Halide Demir’in haberine göre; Kılıçdaroğlu’na raporunu sunan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, özellikle milletvekillerinin belediye başkan adayı olmak istemesinin örgütte nasıl bir karşılık bulduğunu anlattı.

 
YÜCEL, BÜYÜKŞEHİR ADAYIYLA İLGİLİ BEKLENTİYİ ANLATTI

 

Edinilen bilgilere göre, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in görüşmede büyükşehir belediye başkan adayıyla ilgili bir isim zikretmediği, 5-6 isimle ilgili görüşlerini sunduğu belirtildi. Yücel, İzmir adayının tüm kesimleri kucaklayacak, her kesimden oy alabilecek, teşkilattan gelen, yerel yöneticilik konusunda deneyimli bir isim olması gerektiğinin altını çizdi.

 
KILIÇDAROĞLU’NDAN YÜCEL’E DAHA FAZLA KADIN ADAY TALEBİ

 

Daha fazla kadın aday gösterilmesi noktasında bir davranış sergilemesi beklenen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun da İl Başkanı Deniz Yücel’den büyükşehir ve ilçe belediye meclis üyesi adaylarının belirlenmesinde kadın ve genç ağırlıklı listeler oluşturulması ricasında bulunduğu kaydedildi.

 
DENİZ YÜCEL, MİLLETVEKİLLERİYLE DE GÖRÜŞECEK

 

Öte yandan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in hafta sonu görüşmesinin ardından yarın sabah (Pazartesi) günü de Ankara’ya gideceği öğrenildi. Yücel, 16 Ocak’taki PM toplantısında İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayının belirlenmesi ihtimali nedeniyle bazı milletvekilleriyle dün görüştü, bir bölümü ile bugün görüşecek. Bazı vekillerle de Ankara’da görüşecek olan Deniz Yücel, vekillerle de görüş alışverişinde bulunacak.