CHP İzmir İl Başkanı Engin: Popülizm yaparak genel başkan olunmaz

CHP İzmir İl Başkanı Engin: Popülizm yaparak genel başkan olunmaz
27 Ağustos 2014 00:57

CHP’de seçim krizinden sonra gözler 5-6 Eylül tarihlerinde yapılacak olan olağanüstü kurultaya çevrildi. Partinin İzmir örgütü kurultay sürecini konuşmak adına bir araya geldi. CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, kurultay delegeleri, il yöneticileri, ilçe başkanları ve belediye başkanlarıyla Tarihi Havagazı Fabrikası’nda toplantı gerçekleştirdi.

 

Basın açıklaması yapan İl Başkanı Engin, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun olağanüstü kurultay kararını takdirle karşıladıklarını ifade etti. Engin, “Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası bazı milletvekilleri tarafından kurultay çağrısı oldu. Biz genel seçime 10 ay kala kurultaya gerek olmadığı düşüncesindeydik. Genel Başkanımız konunun kamuoyunda daha fazla tartışılmaması ve partinin bir an önce seçime hazırlanması için olağanüstü kurultay kararı aldı. Kendisini kutluyoruz. Genel Başkanımıza ve Genel Başkan aday adayı Muharrem İnce’ye de başarılar diliyorum” dedi.

 

1409063335

 

‘Popülizm Yaparak Genel Başkan Olunmaz’

 

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nu eleştiren Genel Başkan Adayı Muharrem İnce’ye eleştirilerde bulunun Engin, “Günlük ucuz siyasi beklentilerle delege oyu alacağım diye genel başkanı basın üzerinden ve sokakta eleştirmek sadece Kılıçdaroğlu’nu değil CHP’yi de üzer. Herkes aday olabilir. Üzülerek izliyorum ki bu sürece uygun olmayan bazı değerlendirmeler yapılıyor. Bunu doğru bulmuyoruz. Partide yarış rekabet olabilir ancak öncelikle genel başkan adayı olan arkadaşın Türkiye için ne demek istediği bilmek isterim. Sadece tüzüğü değiştireceğim, önseçim yapacağım diye popülizm yaparak genel başkan olunmaz” ifadelerini kullandı.

 

1409063333

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Ankara’daki görüşmeler hakkında bilgi veren Engin, “Sayın Gelen Başkan sadece kurultayla ilgili ne düşündüğünü bize ifade etti. Kemal Kılıçdaroğlu yeniden Genel Başkan olursa vekillerin az olduğu illere PM kontenjanı vereceğini, kadın ve gençlik kotasının arttırılacağını, birkaç il başkanını PM’ye alabileceğini, PM’ye milletvekili olabilmek için değil ülkeye hizmet için talip olunması gerektiğini anlattı.Büyükşehirlerde temsil sayısının düşebileceğini ifade etti” şeklinde konuştu.

 

Kaynak: Ege’nin Sesi