CHP, İYİ Parti ve HDP ittifakı afişi montaj çıktı!

CHP, İYİ Parti ve HDP ittifakı afişi montaj çıktı!
20 Şubat 2019 10:02

Bursa’nın CHP Adayı Mustafa Bozbey’in afişlerinin altında bulunan CHP, İYİ Parti ve HDP’nin logoları sosyal medyada büyük tepki toplamıştı. Afişte yer alan logoların montajla eklendiği ortaya çıktı.

 

 

CHP’nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey’in afişlerinin altına parti logolarının eklenmesi büyük tepki topladı.

Sosyal medyada paylaşılan CHP, HDP ve İYİ Parti’nin ortak seçim afişini gösterdiği iddia edilen görüntünün gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.

Fakat fotoğrafın CHP, HDP ve İYİ Parti’ye ait, ortak bir seçim afişini gösterdiği iddiasının gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı. Fotoğrafın orjinalinde “Mustafa” yazısının altında CHP, HDP ve İYİ Parti’nin logoları bulunmuyor. Söz konusu afiş, “Mustafa. Sonuna kadar Bursa” sloganıyla CHP’nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Bozbey’in seçim çalışmaları için hazırlandı.

 

 

FOTOĞRAFIN MONTAJ OLDUĞU TESPİT EDİLDİ

 

 

“Forensically” isimli internet sitesinden fotoğrafta manipülasyon olup olmadığına bakıldığında fotoğrafa sonradan eklenen logoların afişin geri kalanından daha farklı göründüğü ortaya çıktı. Logo kısmındaki piksel farklılıkları fotoğraf üzerindeki oynamadan kaynaklı olduğu gözüküyor.

1

2