CHP-İYİ Parti ittifakı büyük şehirlerde mi olacak?

CHP-İYİ Parti ittifakı büyük şehirlerde mi olacak?
14 Kasım 2018 19:24

Dün CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener arasındaki görüşmenin ayrıntılarına ulaşıldığı iddia edildi. Mansur Yavaş’ın son açıklamalarının her iki lideri de kırdığını öne sürülürken görüşmede Ankara için bambaşka bir ismin gündeme gelebileceği açıklandı. Ayrıca Ankara dışında da ittifak yapılacak şehirlerin belli olduğu öne sürüldü.

 

 

 

CNNTürk muhabiri Dicle Canova’nın haberine göre, İYİ Parti ile CHP arasında görüşmeleri süren ittifak yalnızca büyük şehirlerle kısıtlı olacak. İYİ Parti kanadına göre ittifak İstanbul, Ankara, Antalya, Mersin, Adana dahil 13-14 büyük şehirde gerçekleştirilirse başarılı olabilir.

 

ANKARA’DA YENİ ADAY ÇIKABİLİR

 

Haberde, en zor denklem iki parti arasında Ankara olacak denilirken, Meral Akşener’in Ankara adayının İYİ Parti’den olmasını istediği belirtildi. Ayrıca Mansur Yavaş isminin son günlerdeki açıklamalarından dolayı askıya alındığı öne sürüldü.

 

Yani bir başka isim üzerinden de iki parti işbirliğine gidebilecek. CHP’nin de Ankara’da en uygun aday için çalışmalar yaptığı belirtiliyor.

 

Canova’nın konuştuğunu öne sürdüğü İYİ Partili kurmayın, ‘Ne olacağı belli değil. İki taraf da Ankara’yı istiyor bu da çok normal. Ya buluşursunuz ya buluşamazsınız. Fakat bir ili kazanmak için yüzde 38’lik bir oran isteniyorsa, bu noktada yüzde 35 ile yüzde 5 arasında bir fark yok. Dolayısıyla önemli olan yüzde 38’i bulmak. Yani yüzde 35’te kazanamıyor, yüzde 5’te. Mantıklı hareket etmek gerekiyor’ mesajını verdiği belirtiliyor.