‘CHP, İstanbul’un 6 ilçesinde mevcut başkanlarla yola devam kararı aldı’

‘CHP, İstanbul’un 6 ilçesinde mevcut başkanlarla yola devam kararı aldı’
5 Ocak 2019 08:53

CHP’de İstanbul’un ilçeleri için aday belirleme çalışmaları sürerken, parti kulislerinde Bakırköy, Maltepe, Ataşehir, Şişli, Silivri ve Çatalca’da mevcut belediye başkanlarının yeniden aday gösterileceği konuşuluyor. İzmir’de ise ilçe örgütlerinin itirazına karşı İzmir Milletvekili Murat Bakan’ın aday gösterileceği ileri sürüldü.

 

 

Cumhuriyet’ten Ali Açar’ın haberine göre, CHP’de ocak ayının sonunda açıklanması beklenen mevcut belediyelerin içinden Bakırköy, Maltepe, Ataşehir (Battal İlgezdi), Şişli, Silivri ve Çatalca’da mevcut belediye başkanları ile bir dönem daha devam etme kararı alındığı öğrenildi.

Beşiktaş’ta ismi güçlü bir biçimde öne çıkan Leyla Ünver’in yanısıra Merve Öztopaloğlu ve eski belediye başkanı İsmail Ünal’ın da yeniden gündeme geldiğ belirtildi. Küçükçekmece’de Kemal Çebi ve Çetin Çapan isminin öne çıktığı ve bir kez daha yapılacak anketten çıkan sonuca göre adayın netleşeceği söylendi. Kadıköy için Şerdil Dara Odabaşı isminin öne çıktığı bildirildi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nda İzmir Milletvekili Murat Bakan ismi parti kulislerinde yüksek sesle dillendiriliyor. Geçtiğimiz hafta sonu İzmir’in 21 ilçe başkanının Ankara’da Kılıçdaroğlu ile görüşerek rahatsızlığını ilettiği belirtilirken, Kılıçdaroğlu’nun önceki gün Bakan ile 1,5 saat görüşmesinin ardından kararını verdiği ileri sürüldü.

Adalar için gazeteci Erdem Gül ismi açıklanırken Ermeni kökenli aday adayı Nurhan Çetinkaya’yı destekleyen ve imza veren 2 bin 500 adalı adına bir grup kadın toplanan imzaları Kılıçdaroğlu ve parti yöneticilerine teslim edilmek üzere genel merkeze giderek ada dışından adaya sıcak bakmadıklarını belirttiler.