CHP İstanbul’da kritik gün

CHP İstanbul’da kritik gün
13 Ocak 2018 15:37

CHP İstanbul İl Başkanlığı seçimleri  Bostancı Gösteri Merkezi’nde başladı.

 

 

 

Seçime blok liste ile gidilecek.

 

Divan Başkanlığı’nı daha önce Bülent Tezcan’ın yapması öngörülüyordu. Ancak tarafsızlığını yitirdiği gerekçesiyle taraflar Tezcan’In Divan Başkanlığı’na karşı çıktı. Eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay, CHP İstanbul Kongresi’nde Divan Başkanlığı’na seçildi.

 

seyfi-oktay1

 

 

Kongrenin yapıldığı salona Türk bayrakları, Atatürk ve Kılıçdaroğlu fotoğrafları asıldı. Enis Berberoğlu’nun fotoğrafının bulunduğu “Buluşacağız Özgürlükte Yarınlar Bizim” yazılı pankart dikkat çekti.
Kongrenin yapıldığı salona Türk bayrakları, Atatürk ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun fotoğrafları asıldı.

Tutuklu Milletvekili Enis Berberoğlu’nun fotoğrafının bulunduğu “Buluşacağız Özgürlükte Yarınlar Bizim” yazılı pankart dikkat çekti.

222
Berberoğlu, kongreye CHP Milletvekili Dursun Çiçek aracılığıyla mesaj gönderdi. Berberoğlu’nun mesajı şöyle:

 

 

“CHP İstanbul Kongre Üyelerini ve katılımcı dava arkadaşlarımı sevgi ve saygı ile selamlıyorum.
Demokrasi ve adalet ardına çok ağır bedel ödemiş dostum ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin şerefli mensubu Dursun Çiçek aracılığı ile sizlere yolladığım bu mesajımda vurgulamak isterim ki; ne bir pişmanlık ve ne de suçluluk duygusundan eser yoktur. Müteahhit bürolarında ve avukat ofislerinde değil, cephelerde savaş meydanlarında kurulmuş bir partinin onurlu bir üyesi olarak ne siz dava arkadaşlarımı ve ne de canımdan çok sevdiğim ailemi mahcup edecek hiç bir eylemim olmadı ve olamaz da…
Dava arkadaşlarımın katılımı ve sağ duyusu ile demokrasi şöleni olarak geçeceğinden emin olduğum İstanbul İl Kongresine iktidar yolunda başarılar diliyorum.
İlk seçimlerle birlikte ülkemizde CHP’li günlerin yakın olduğu umudumu paylaşmak istiyorum.
Aranıza en kısa sürede dönmek ve özlem gidermek dileği ile herkese sevgi ve saygılar sunuyorum.”

 

Kongreye katılan delegeler, arama noktasından geçtikten sonra salona giriş yaptı.

Salona CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun gelmesinin ardından, İl Başkanı Cemal Canpolat Kongre’nin açılışını yaptı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Divan Başkanlığı seçimi yapıldı. Eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay’ın başkan seçildiği divan başkanlığının üyeleri de Divana Doğan Çakmak, Hüseyin Aksu, Alev Çağlayan ve Hale Coşkun Özcömert’ten oluştu.

1 2 3
r1