CHP İstanbul’da 3 ilçeye aday bulamadı!

CHP İstanbul’da 3 ilçeye aday bulamadı!
8 Kasım 2018 10:38

Yerel seçimlerde ‘İstanbul ve Ankara’yı alacağız’ diyen Kılıçdaroğlu’na İstanbul şoku. Arnavutköy, Sultanbeyli ve Esenlerde hiç kimse adaylık başvurusu yapmadı.

 
Ercan Öztürk’ün haberine göre CHP’de yerel seçim aday adaylığı başvurularında İstanbul’un ilçelerinde büyük kriz patlak verdi. Partililerin kendilerinin bile kazanma umudunun ‘sıfır’ olduğu ilçeler ise Esenler, Sultanbeyli ve Arnavutköy.

 

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Gürsel Tekin’in geçtiğimiz günlerde bir açıklamasında “Gürsel Tekin’i test etmek istiyorsanız Bağcılar’a, Esenler’e, Sultanbeyli’ye, Esenyurt’a soracaksınız. CHP’nin en az oy aldığı yerlerde, vatandaşların derdine derman olmak istiyoruz” demişti.

 
ÜYE ÜCRETLERİ PARTİDEN

 
Sultanbeyli, Esenler, Bağcılar, Arnavutköy ve Sultangazi’de bir tane bile aday aday başvurusu olmayınca süre bir hafta daha uzatıldı. Aday adaylık için belirlenen 7 bin 500 liralık başvuru paralarının boşa gitmemesini isteyen çok sayıda partili bu ilçelere rağbet göstermedi. Bir haftalık süre içinde de başvuru yapılmadı.

 
HERKES GARANTİ LİSTEYE KOŞTU
BEŞİKTAŞ, Kadıköy, Bakırköy, Maltepe’de ortalama 12-20 arasında aday adayı, meclis üyeliği için ise 200’ü aşkın başvuru var. Küçükçekmece’de 20’ye yakın aday adayı başvuru yaparken Eyüp’te 10, Beykoz’da 5, Üsküdar’da 8 aday adayı mücadele verecek.

Sıkıntı sadece başkan adaylarında yaşanmıyor. CHP’nin bu ilçelerde seçime girebilmesi için ortalama 35-37 arasında meclis üyesi adayı göstermesi gerekiyor. Bağcılar, Esenler, Amavutköy’de 3 ila 6 kişinin meclis üyeliği için başvuruda bulunduğu öğrenildi. Bu ilçelerde de başvuru yapanların ilk sıralara girmek için birbirleriyle mücadele içinde oldukları öğrenildi.

 

 

CHP’nin buralarda seçime girmek için oluşturulacak meclis üyesi adayların parası parti tarafından yatırılacak.

 

K1