CHP İstanbul İl Örgütüne Kılıçdaroğlu el koydu!

CHP İstanbul İl Örgütüne Kılıçdaroğlu el koydu!
15 Ekim 2014 16:52

Uzun süredir Halkın Habercisi olarak da dile getirdiğimiz “İstanbul İl Başkanı değişmelidir”  haberlerimizin CHP İstanbul tabanında yankı bulduğu anlaşılıyor.

 

H&H ÖZEL

 

 

CHP İstanbul örgütü son günlerde yoğun bir hareketlilik yaşıyor.

 

 

Oğuz Kaan Salıcı atandığı günden bugüne, büyük heyecanla getirildiği İstanbul İl Başkanlığı’nda beklenen performansı gösterememiş, İstanbul tabanını kucaklaması gerekirken hizipçi bir anlayışla İstanbul il örgütünü bugüne kadar yönetmeye çalıştı.

 

Oğuz Kaan Salıcı’nın İstanbul örgütü’nde bir karşılığının kalmadığı kendisinin tayin ettiği ilçe örgütlerinin bile bu konuyu yüksek sesle dillendirdikleri gözlerden kaçmıyor.

 

 

Kulislerde konuşulan İstanbul İl örgütü’nün istifa ederek Başkan Oğuz Kaan Salıcı’nın değiştirilmesi için, dün yapılan toplantıların ardından istifaların bugün Genel Merkez’e ulaştırılacağı, İstanbul CHP gündemini hareketlendirdi.

 

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Örgütü’ne çok önem verdiği, bunun için Oğuz Kaan Salıcı’nın değişmesi gerektiği kanaatinin onda da oluştuğu gözlemleniyor.

 

Bugün yapılan  MYK’da İstanbul Örgüt sorunlarının masaya yatırıldığı belirtiliyor ve bir çözüme kavuşturulması bekleniyor.

 

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul Örgütü’nü yeniden ayağa kaldırabilecek, toplumu kucaklayan, CHP’yi İstanbul’da birinci yapabilecek, siyasi tecrübesi olan birinin aklında olduğunu, İstanbul İl Örgütü’ne tabanı da kucaklayacak bu siyasinin getirilmesiyle, CHP’nin hızlı bir şekilde ilçe örgütlenmesini tamamlayacağını düşünüyor.

 

Kemal Kılıçdaroğlu yeni atayacağı İstanbul İl Başkanı ve yönetiminin CHP’yi 2015’deki genel seçimlere hazırlayacağı ve eksik örgütlenmelerin tamamlanması için yetkili kılacağı yeni il başkanı ve yönetiminin bugünkü MYK’da tartışmaya açıp, bugün ya da önümüzdeki hafta yapılacak MYK’da sonuçlandırması bekleniyor.

 

İstanbul İl Örgütü’nün düşmesinden sonra atanacak yeni il başkanının, 45 gün içerisinde İstanbul İl Örgütü’nü seçime götürmesi yerine, kayyum olarak değil, asıl olarak atanacağı ve 2015 seçimlerine kadar, İstanbul İl Başkanlığı’nı yürüteceğini, 45 gün içerisinde yapılması gereken kongrenin seçim sonrasında yapılacağı konuşuluyor.

 

Bu uygulama Kılıçdaroğlu’nun ilk uygulaması olacak.

 

Not: Daha önce boşalan il başkanlıkları yerine, 45 gün içerisinde kongre sürecini tamamlamak için kayyum atanıyordu.