CHP İstanbul İl Örgütü: Bin hukukçu sandıkta görev yapacak

CHP İstanbul İl Örgütü: Bin hukukçu sandıkta görev yapacak
26 Temmuz 2014 22:03

CHP İstanbul İl Örgütü, Cumhurbaşkanlığı seçiminde sandıklarda görev alacak hukukçular için çalışma toplantısı düzenledi.

 

CHP İstanbul Seçim ve Hukuk İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Şerdıl Dara Odabaşı tarafından düzenlenen toplantıya avukatlar, ilçe seçim kurulu üyeleri ve CHP Yüksek Seçim Kurulu temsilcisi Mehmet Hadimi Yakupoğlu katıldı.

 

CHP İstanbul İl Örgütü, “Her Oy Bir Umut Projesi” kapsamında seçim günü sandıklarda görev alacak hukukçularla bilgilendirme ve çalışma toplantısı gerçekleştirdi.

 

f12ce1b2076aba58_620x411

 

Yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimi için hazırlıklara dört koldan devam eden CHP istanbul İl Başkanlığı, 26 binden fazla sandıkta görev alacak yüzlerce hukukçuya, YSK’nın cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin açıkladığı düzenlemeler hakkında bilgi verdi.

 

CHP’nin Yüksek Seçim Kurulu temsilcisi Mehmet Hamdi Yakupoğlu’nun da katıldığı toplantıda seçim günü yapılacak olası itiraz ve şikayet yolları hakkında da bilgilendirme yapıldı.

 

CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, Cumhurbaşkanlığı seçim çalışmaları için hazırladıkları Her Oy Bir Umut projesi kapsamında sandıklarda yaşanabilecek olası tüm ihlal ve hatalara karşı izlenilecek hukuki süreçle ilgili İstanbul’un 39 ilçesinde de benzer toplantıların yapılacağını ifade etti.

 

Salıcı, yerel seçimlerde İstanbul genelinde 959 avukatın sandıklarda, 15 avukatın da İl Merkezi’nde kurulan çağrı merkezinde görev aldığını belirterek “Cumhurbaşkanlığı seçiminde görev alacak avukat sayısı yerel seçimlere göre çok daha fazla olacak. Binden fazla hukukçuyla sandıkları en iyi şekilde koruyacak, bir oyun bile peşini bırakmayacağız” dedi.