CHP İstanbul için yarış başlıyor!

CHP İstanbul için yarış başlıyor!
23 Ağustos 2018 07:35

İstanbul’da muhalif il delegeleri İl Başkanlığı olağanüstü kurultay talebi isteğiyle imza toplamaya başladılar.

 

 

İstanbul CHP İl Başkanı değişecek mi?

 

 

İstanbul İl Başkanlığı seçimini 325 oy alan Canan Kaftancıoğlu kazanmıştı.

 

Rakibi eski il başkanı Cemal Canpolat ise 318 oy da kalmıştı.

 

Geçen günlerde Oğuz Kağan Salıcı’nın örgütlerden sorumlu başkan yardımcılığına getirilmesi tepkilere yol açmıştı..

 

Canan Kaftancıoğlu’nun seçimlerde de iyi bir sınav verememesi dikkat çekiciydi.

 

Genel seçimlerde İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu-Erdoğan Toprak-Oğuz Kağan Salıcı milletvekili listeleri oluştururken kendilerine yakın isimleri milletvekili listelerine yazarak seçilmelerini sağlamışlardı.

 

Bu listeler parti tabanında büyük tepkilere yol açmıştı. Bu seçimlerde İl Başkanlığı seçimlerinde Canan Kaftancıoğlu’na oy ve destek veren ilçeler dahi kendilerini listelerde göremeyince büyük hayal kırıklığına uğramışlardı.

 

Bu listelerin oluşturulmasında Canan Kaftancıoğlu-Erdoğan Toprak-Oğuz Kağan Salıcı’nın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na bu milletvekili listelerini baskıyla onaylattıkları halen iddia ediliyor.

 

İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu seçildikten sonra il yönetim kurulunu Erdoğan Toprak’ın arkadaşlarına önemli görevlere getirilmesi dikkat çekici.

 

Bu durum yönetim kurulu üyelerinin de tepkisine yol açmış durumda.

 

CHP tabanında 10 Aralık grubunun etkisinin CHP Genel Başkanını değiştirecek pozisyona gelmesi ,tabanda büyük tepkiyle karşılanıyor.

 

 

Bu yapının ileride yerel seçimlerde kendilerine yakın belediye başkan adaylarını ve meclis üyelerini belirlemede tek yetkiye sahip olacağı iddiası tabanda tepki yaratıyor.

 

Bayramdan sonra CHP İl delegelerinin olağanüstü imza süresine gireceği iddaları güçlenmiş durumda.

 

 

Muhalefetin ise herkesin üzerinde uzlaşacağı bir isim aradığı ve herkesin benimseyeceği bir aday üzerinde son çalışmalarını yaptıkları ifade ediliyor.

 

 

İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na karşı olan ilçe başkanları son 2 hafta da 4 kez bir araya gelerek olağanüstü il kongresi için anlaşmış durumdalar.

 

 

İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile hareket eden ilçe başkanları ise, şu an örgütten sorumlu genel başkan yardımcılığına Oğuz Kağan Salıcı’nın gelmesiyle birlikte ne yapacaklarını tartışıyorlar.

 

 

Muhaliflerle hareket edecek yeni ilçeler ve delege sayıları, Kadıköy(13)-Beykoz (7)-Kartal (11)-Ümraniye (6)-Bağcılar (16)-Esenyurt(14)-Küçükçekmece (17)-Zeytinburnu(5)-Beylikdüzü(9) delegeleri daha evvel İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile birlikte hareket etmişti

 

 

CHP TABANI NE DİYOR?

 

 

CHP Atatürk’ün kurmuş olduğu, Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran bir partidir. CHP’yi 10 Aralık ve diğer gruplara teslim etmeyeceğiz. CHP ‘de Örgütlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Salıcı’nın bir zamanlar ‘CHP KAPATILSIN VAKIF OLSUN “sözü halen akıllarda.

 

 

İstanbulda olabilecek bir olağanüstü il kongresinde muhalefete destek vereceklerini söylüyorlar. Muhalif hareketin beklenen imza sayısının 350’nin üzerinde olduğu söyleniyor.

 

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu sefer CHP tabanını rahatlaması için sürece dahil olmayacağı söyleniyor.

 

Olağanüstü il kongresi olacağı için il yöneticileri oy kullanamayacaklar.

 

Muhalifler 3 gün içinde 350 üzerinde imza toplayacaklarını ve sürecin hızlı bir biçimde ilerleyeceğini söylüyorlar.

 

MUHTEMEL İSTANBUL CHP İL BAŞKAN ADAYLARI

 

-Berhan Şimşek

-Cemal Canpolat-

-Turgay Özcan

-Mehmet Ali Yüksel

-Taşkın Özer

-Seyfullah Beysülen

-Ali Kemal Kumkumoğlu

 

 

Kaynak: Gelecek Gündem