CHP İstanbul 2. Bölge milletvekili aday adayı Kılınç: Erdoğan diktatörlüğüne son vereceğiz

CHP İstanbul 2. Bölge milletvekili aday adayı Kılınç: Erdoğan diktatörlüğüne son vereceğiz
27 Şubat 2015 18:51

Yüksel Mansur Kılınç, İstanbul 2. Bölge CHP milletvekili ön seçimi aday adaylığı başvurusu yaptı.

 

YÖN Radyo Yönetim Kurulu Başkanı ve CHP İstanbul eski İl Başkan Yardımcısı Yüksel Mansur Kılınç, CHP İstanbul 2. Bölge’den milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.

 

Aday adayı olduğunu yazılı bir açıklamayla duyuran Yüksel Mansur Kılınç, milletvekilliği aday aday adaylığı için başvuru yaptığını belirterek, “İstanbul 2. Bölge’den ön seçime katılmak üzere milletvekilliği aday adaylığı için başvuruda bulundum. Her gün umudu biraz daha çoğaltarak, 7 Haziran 2015 Pazar günü sandık başına giderek, AKP iktidarına, Recep Tayyip Erdoğan’ın diktatörlüğüne son vereceğiz. Önümüzdeki en büyük fırsat bu” dedi.

 

Açıklamasında, “Şimdiye kadar değişik alanlarda sizlerin temsilciliğini üstlenmenin onuruyla, güveniyle Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında bu temsilciliğinizi Meclis’e taşımaya adayım” diyen Yüksel Mansur KILINÇ, “Partimiz, milletvekili adaylarını belirlemek için 29 Mart 2015 Pazar günü ön seçim yapacak. AKP’ye karşı başlattığımız iktidar yürüyüşünde, İstanbul 2. Bölge’de 65 bini bulan üyelerimizle yapacağımız milletvekili ön seçimini, 7 Haziran’daki genel seçim zaferinin bir provasına dönüştürmeliyiz. Ben, sen, o… Sorumluluk tek tek hepimize düşmektedir” görüşlerine yer verdi.

 

Türkiye’nin büyük bir kırılmanın eşiğinde olduğuna dikkat çeken Yüksel Mansur Kılınç, şu görüşleri dile getirdi:

 

“Kamu kaynaklarıyla oluşturulan havuzlarda büyütülen yandaş medya artık tamamen Recep Tayyip Erdoğan’ın yönetimine geçerek “Saray Medyası”na dönüşmüştür. “Saray Medyası” yalanlarıyla her gün halkımıza manevi şiddet uygulamaktadır. Çıkarılan “Saray Güvenlik Yasası” ile de hukuk rafa kaldırılmış, halka maddi şiddet uygulanın alt yapısı oluşturulmuştur.”

 

Halkın üzerindeki umutsuzluğu kırmak için önümüzde tek yol olduğunu belirten ve “Bu zihniyete son verip, birleştirici, barışçı, özgürlükçü iktidarımızı kuracağız” diyen Yüksel Mansur Kılınç, görüşlerini şöyle anlattı:

 

“Nasıl mı? Gençlere, kadınlara, emekçilere güvenerek… Alevilere, Sünnilere, Türklere, Kürtlere güvenerek… Yani halkımıza güvenerek… Yani birbirimize güvenerek… Birleşerek, örgütlenerek, çalışarak, büyüyerek… İşte bu güvenle, bu moralle, bu umutla ben de yıllardır sürdürdüğüm mücadelede daha büyük sorumluluklar üstlenmeye hazırım. Şimdiye kadar değişik alanlarda sizin temsilciliğinizi üstlenmenin onuruyla, güveniyle Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında bu temsilciliğinizi Meclis’e taşımaya adayım. Bu nedenle, İstanbul 2. Bölge’den ön seçime katılmak üzere milletvekilliği aday adaylığı için başvuruda bulundum.”

 

Yüksel Mansur Kılınç, “Partimiz, milletvekili adaylarını belirlemek için 29 Mart 2015 Pazar günü ön seçim yapacak. AKP’ye karşı başlattığımız iktidar yürüyüşünde, İstanbul 2. Bölge’de siz üyelerimizle yapacağımız milletvekili ön seçimine katılarak, ön seçimi 7 Haziran’daki genel seçim zaferinin bir provasına dönüştürmeliyiz. Ben, sen, o… Sorumluluk tek tek hepimize düşmektedir” dedi.

 

Yüksel Mansur Kılınç, açıklamasında şu görüşleri kaydetti:

 

• Sen, IŞİD gibi insanlık dışı bir örgütle anılan değil; 21. Yüzyıl dünyasının saygın bir ülkesinin saygın bir vatandaşı olmayı hak ediyorsun.
• Sen, İstanbul’un çilesini çekmeyi değil; semtinde ve kentinde huzur içinde yaşamayı hak ediyorsun.
• Sen, işsizliği, borç içinde yaşamayı değil; emeğinin karşılığını alacak bir işte çalışmayı hak ediyorsun.
• Sen, kentsel dönüşüm adı altında ranta kurban edilmeyi değil; semtinde kararlarına katıldığın yerinde bir dönüşümü hak ediyorsun.
• Sen, çevresi uyuşturucu, çeteler tarafından sarılmış bir yaşamı değil; gençliğin enerjisiyle dolu güzel bir yaşamı hak ediyorsun.
• Sen, taciz edilen, şiddet gören değil; kadın olmanın onurunu, güzelliğini yaşamayı hak ediyorsun.
• Sen, inancının yok sayıldığı, kültürünün bastırıldığı bir düzeni değil; inanç ve kültürünü özgürce yaşayacağın bir Türkiye’yi hak ediyorsun.
• Sen, ‘saray medyası’nın algı yönetimini ve kuşatmasını değil; özgür ve bağımsız halkın medyasını hak ediyorsun.
• Sen, siyasette, senden yetkiyi alıp sorumluluğu almayanı değil; başarıyı yakalamış, öncü olmanın sorumluluğunu taşıyanlar tarafından temsil edilmeyi hak ediyorsun.
• Sen, seni tanıyan, sorunlarını bilen, taleplerini sonuna kadar savunacak, çözüm üreten, mücadeleci ve güvenilir isimler tarafından temsil edilmeyi hak ediyorsun.
• Sen, sana dayatılanı değil, kendinden olanı kendi özgür iradenle seçmeyi hak ediyorsun.
Yetki sende…

 

29 Mart milletvekili ön seçiminde; nasıl bir ülke, nasıl bir CHP, nasıl bir temsilci istediğini kendi ‘oy’unla belirle. Ön seçimde oyunu özgürce kullan.

 

Sesini daha gür duyurmayı, doğru temsil edilmeyi her zamankinden daha çok hak ediyorsun!..”