CHP işgal altında

CHP işgal altında
20 Ocak 2018 09:14

CHP eski milletvekili Canan Arıtman ve Savcı Sayan, CHP’nin işgal altında olduğunu vurgulayarak, “Bu gördüğünüz gerçek CHP değil. CHP tamamen ele geçiriliyor. CHP tabanı gerçekleştirilecek kongrede Kılıçdaroğlu ve ekibi için gereğini yapmalıdır” çağrısında bulundu.

 

 

EZGİ ÇELİK\ANKARA/ Milat

 

FETÖ’nün kuklası haline gelen ve HDP ile kol kola gezen CHP’nin, İstanbul İl Başkanlığı’na ‘devleti seri katil’ olarak nitelendiren Canan Kaftancıoğlu’nun getirilmesi, kamuoyunda büyük tepki topladı. Parti içerisinden de konuyla ilgili rahatsızlıklar gündemde. Gazetemize açıklamalarda bulunan CHP eski milletvekili Canan Arıtman ve eski CHP PM Üyesi Savcı Sayan, “CHP, ele geçiriliyor. Bu gördüğünüz gerçek CHP değil” dedi.

 

CHP tabanı rahatsız

 

Canan Arıtman, Kılıçdaroğlu ve ekibinin CHP’yi Atatürk’ün partisi olmaktan uzaklaştırdığını vurguladı. Arıtman, Kaftancıoğlu skandalına ilişkin, “Tunceli’deki kalkışmaya ‘Dersim katliamı’ diyen, ‘Ermeni soykırımı’ diyen HDP sever bir yöneticinin bulunması tabanımızı oldukça rahatsız etmektedir. Bu yaşanan skandal ile birlikte CHP bırakın farklı kesimlerden destek alabilmeyi kendi tabanından oy kaybı yaşayabilir. Bu gördüğünüz gerçek CHP değil. CHP tamamen ele geçiriliyor ve Atatürk’ün partisi olmaktan uzaklaştırılıyor” şeklinde konuştu.

 

Bu gidişata dur demenin tam zamanı

 

Savcı Sayan ise 3–4 Şubat’ta gerçekleştirilecek kongrede parti üyelerinin gerekli cevabı Kılıçdaroğlu’na vereceğini kaydetti. “Yurt dışından gelen etler besmelesiz kesiliyor söylemiyle Tarım Bakanı’na yüklenen CHP, domuz eti yemekle övünen birisini İstanbul il başkanı yaptı” diyen Sayan, CHP’nin büyük bir kafa karışıklığı yaşadığını dile getirdi. CHP tabanının bu gidişata ‘dur’ demesi gerektiğini savunan Sayan, CHP tabanına seslendi. Sayan, “CHP, işgal altındadır. CHP’nin yurt seven tabanı bu duruma son vermelidir. İnşallah gerçekleştirilecek kongrede Kılıçdaroğlu ve ekibi gönderilir. Partinin tekrardan milli ve yerli bir çizgiye kavuşması buna bağlıdır” dedi.

 

Canan-KaftancYoYlu

Gezi eyleminde polise taş atan birinin CHP İstanbul İl Başkanlığına getirilmesi, CHP tabanında büyük tepkilere yol açtı.