‘CHP İrade Grubu’ Kurucusu Hakkı Aydos’un gündemi ‘kapatılan Aktrol’ hesaplar!

‘CHP İrade Grubu’ Kurucusu Hakkı Aydos’un gündemi ‘kapatılan Aktrol’ hesaplar!
16 Haziran 2020 15:42

Dünyanın en büyük sosyal medya platformlarından Twitter, birkaç gün önce Türkiye’den 7 bin 340 hesabı, manipülasyonu engelleme politikalarını ihlal ettikleri gerekçesiyle kapattı.

 

 

Twitter, bu hesapların Adalet ve Kalkınma Partisi’nin gençlik faaliyetleri ile bağlantılı olduğunun tespit edildiğini bildirdi.

 

Bu alanda Twitter’la birlikte çalışan Stanford İnternet Gözlemevi (SIO), Türkiye’deki hesaplarla ilgili bir rapor hazırladı.

 

Raporun girişinde, “Twitter’daki Türk vatandaşlarını hedef alan ve iktidar partisinin içeriğini yayan dezenformasyon kampanyasının bir ilk olmadığı, 2013 yazındaki hükümet karşıtı gösterilerin ardından AKP’nin, sosyal medya faaliyetleri için 6000 kişiyi işe aldığı ve bu gruba AK troller dendiği” belirtildi.

 

CHP’de parti içi demokrasi adına değişim isteyen delegeler tarafından oluşturulan “İrade Grubu” kurucu ve üyesi Hakkı Aydos bu gelişmenin ardından yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

 

 

“Twitter 7340 adresin üyeliğini iptal etti.  bu işleme gerekçe olarak ilgili adreslerin “trol” yani bindirilmiş kıtalar olduğunu açıkladı.  AKP ise daha raporlar ortaya çıkmadan Twitter’ı suçlamaya çalıştı. Bu 7340 kişinin adresi kimdir nedir? Bu şahısların ücretleri nereden ödenmiştir? Ödeme yapan şahıs -kurum ortaya çıkarılmalıdır. Bu 7340 şahıs nasıl bir araya getirilmiştir? Bu yapının FETÖ ile bağı var mıdır? İstihbarat, emniyet, asker  bütün kurumlar ve kuruluşlar AKP hükümetine bağlı iken darbe mümkün olmamasına rağmen sık sık gündeme getirilen darbe iddiaları ile bu 7340 adresin bir bağlantısı var mıdır?”