CHP İrade Grubu Kurucusu Hakkı Aydos’tan CHP yönetimine 9 Eylül çağrısı!

CHP İrade Grubu Kurucusu Hakkı Aydos’tan CHP yönetimine 9 Eylül çağrısı!
1 Eylül 2020 11:04

CHP İrade Grubu kurucu ve sözcüsü, Ankara Kurultay delegesi Hakkı Aydos, Cumhuriyet Halk Partisi’nin 97. kuruluş yıldönümünden önce Halkın Habercisi’ne bir dizi açıklamalarda bulundu.

 

 

H&H ÖZEL HABER
Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından 9 Eylül 1923’te kurulan Cumhuriyet Halk Partisi’nin bu yılki kuruluş yıldonümü etkinliklerinin önceki yıllara göre daha coşkulu yapılması gerektiğini ifade eden Hakkı Aydos “Ülkemizi kurtaran ve kuran parti olarak 97’nci kuruluş yıl dönümümüzü kutlamanın onurunu, mutluluğunu ve haklı gururunu yaşıyoruz.” dedi.

 

 

AKP’nin iktidarı boyunca çeşitli bahanelerle milli bayram kutlamalarını iptal ettiğini vurgulayan Aydos açıklamasında şunları kaydetti:

 

 

“Türkiye Cumhuriyeti’ni ve demokrasiyi kuran aydınlık geleceğini hedefleyen halkın ve Atatürk’ün partisi CHP’ye ve Atatürk devrimlerine karşı yoğun saldırıların devam ettiği bir dönem yaşıyoruz.

 

 

Atatürk’ün devrimlerini yok sayanlara Cumhuriyet’ten ve kazanımlarından rahatsız olanlara laik, demokratik, çağdaş ve adaletli bir hukuk devleti olduğumuzu bir kez daha hatırlatmak için 9 Eylül‘de halkımızla örgütlerimizle coşkulu bir kutlama düzenlemek, törenleri yasaklayanlara dur demek, kaçınılmaz görevimiz olmuştur.

 

 

Hiçbir şey için eğilip bükülmeyen bir dik duruşla Cumhuriyet ve devrimlerinin savunmak için sıkılmış bir yumrukla halkımız için mücadele de dik bir baş ve kararlı bir İRADE’yle partimizin kuruluş yıl dönümünü kutlamak dilek ve özlemimle yıl dönümümüz şimdiden kutlu olsun”