CHP İrade Grubu kurucusu Hakkı Aydos’tan CHP kurultayına son çağrı!

CHP İrade Grubu kurucusu Hakkı Aydos’tan CHP kurultayına son çağrı!
14 Temmuz 2020 08:05

Koronavirüs salgını nedeniyle ertelenen CHP 37. olağan kurultayı 25-26 Temmuz tarihlerinde Bilkent Odeon’da gerçekleştirilecek.

 

H&H ÖZEL HABER

 

Pandemi döneminde toplanacak olan kurultayın ilk gününde Genel Başkan seçimi, ikinci gününde ise PM ve YDK seçimi yapılacak.

 

 

Koronavirüs nedeniyle kurultayda ne gibi önlemlerin alınacağı merak edilirken, CHP irade Grubu kurucu ve üyesi, Ankara kurultay delegesi Hakkı Aydos bir çağrı yaparak, optik okuyuculu seçim sisteminin kullanılmasının zorunlu olduğunu ifade etti.

 

CHP’li Aydos açıklamasında şunları kaydetti:

 

 

“Temmuz ayında toplanacak olan CHP 37’inci olağan kurultayının en önemli gündem maddesi organlara yapılacak seçimler olacaktır: Genel başkanlık, Parti Meclisi, Yüksek Disiplin Kurulu seçimleri.

 

Kurultay alanında kargaşaya neden olacak, delegelerden ve görevlilerden oluşacak yaklaşık 1600 kişi kısa bir alan içerisinde hareket halinde olacak ve bu hareketlilik bir kaos ortamı yaratacaktır.

 

Bu sağlıksız ortam oyların sayımı ve dökümü süresini daha da artıracaktır.

 

Bir sandık kurulunda en az üç kişi bir masada görev yapacak gözlemcilerle birlikte bu masa etrafında en az on kişinin hareketliliği kargaşanın ana kaynağı olacaktır.

 

 Dünyada ve ülkemizde yaşanan koronavirüs nedeniyle kurultay alanında en büyük sorun sosyal mesafenin korunmasıdır.

 

Özellikle seçimler sırasında sosyal mesafenin korunması birinci derecede önem kazanmaktadır.

 

Sandık kurulu önündeki yığılmaları önlemek, oy tasnifi sırasında sandık kurullarının önündeki görevli olmayan kişilerin oluşturacağı kalabalığı engellemek ve sosyal mesafenin korunması sandık kurulu sayılarının artırılması ile mümkün olacaktır.

 

Bir sandıkta en fazla 30 delegenin oy kullanması sağlanmalı, delegenin sırada fazla beklememesi için bir sandık kuruluna en az üç oy kullanma kabinini konulmalıdır.

 

Bilindiği gibi kurultaylarımızda oyların sayımı ve ilanı uzun bir zaman almaktadır. Sandık başında yığılmalar olumsuz davranışlara ve stresli bir ortamın yaratılmasını neden olmaktadır.

 

Önceki kurultaylarımızda oyların sayımı ve ilanı optik okuyucu ile yapılmış ve kısa bir sürede sayım sonuçları ilan edilerek dile getirilen olumsuzlukların yaşanması engellenmiştir.

 

Koronavirüs nedeniyle sosyal mesafenin korunması ve kısa sürede seçim sonuçlarının ilan edilmesi günümüz için optik okuyuculu bir seçim sistemini elzem kılmaktadır.

 

 Yukarıda belirttiğim nedenlerle değerli parti yöneticilerimizin bu konularda gerekli adımları atacağından şüphem yoktur.”