CHP İrade Grubu Kurucusu Hakkı Aydos: Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde her zaman Kuva-yi Milliye’ye bağlı kalacağız!

CHP İrade Grubu Kurucusu Hakkı Aydos: Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde her zaman Kuva-yi Milliye’ye bağlı kalacağız!
25 Ağustos 2020 10:35

Etnik ve bölgesel siyasetin Türkiye’de her partide tehlikeli bir duruma geldiğine dikkat çeken CHP İrade Grubu Sözcüsü Hakkı Aydos, “Türk milleti bir bütündür. Her nereden gelirse gelsin Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde her zaman Kuva-yi Milliye’ye bağlı kalacağız” dedi.

 

 

 

Türk milletinin gerçek derdinin geçim derdi olduğunu ifade eden Hakkı Aydos, ekonominin hiçbir anlamda halka gerçek anlamda ifade edilmediğini gerçeklerin anlatılmadığını söyledi.

 

 

‘Körler sağırlar birbirini ağırlar’ atasözünden yola çıkan Aydos, halkın siyasetten her gün uzaklaştırıldığını ifade etti.

 

 

Her yerde ve her anlamda özgür iradenin savunulması gerektiğini ifade eden Aydos, her platformda bunların savunucusu olacaklarını her yerde dile getireceklerini ifade etti.

 

 

Aydos, “İktidar tüm algı yönetimini seçim üzerine kurmuş. Petrol, doğal gaz derken Yunanistan’la göstermelik bir gerginlik ve savaş politikası anlayışı, seçimi kazanma üzerine kurgulanmış. Daha önce terör kullanıldı. Önümüzdeki süreç tüm yurtseverlerin birleşerek karşı devrime karşı, devrimci bir mücadeleyle bunları iktidardan uzaklaştırarak, yeniden tam bağımsız bir Türkiye Cumhuriyeti’ni yeniden inşaa edebiliriz. Aksi taktirde hilafet ve saltanat özlemcisi Osmanlı artıklarının din, yani şeriat devleti kurma özlemleri son bulmaz. Uzun süredir laiklikten verilen taviz, Cumhuriyet ve Kemalist devrimler ile tam bağımsızlıktan verilen tavize dönüşmüştür.” dedi.