CHP ilk kez Kürt Konferası’nda

CHP ilk kez Kürt Konferası’nda
18 Eylül 2014 10:04

CHP ilk kez Kürt konferansında. HDP’nin iki yıldır ABD’de düzenlediği Kürt Konferansına ana muhalefet partisi CHP ilk kez katılacak.

 
CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, “Geçen yıl çağrılmamıştık. bu yıl davet aldık. Orada CHP’nin Kürt sorununun çözümü sürecindeki pozitif tutumunu anlatacağız. Bugüne kadar AKP tarafından CHP’ye dönük yaratılan bir negatif algı vardı. Biz bu negatif algıyı kırmaya çalışıyoruz” dedi. HDP Genel Başkan Yardımcısı Nazıııi Gür de CHP’nin sorunun çözümünde katkısının önemli olduğunu söyledi.

 
HDP geçen yıl ilkini düzenlediği konferanslar dizisinin ikincisini 26 Eylül’de “Washington Ulusal Basın Kulübü’nde gerçekleştirecek. Bu yıl “Ortadoğu’da yeni Kürt realitesi: Riskler, beklentiler ve fırsatlar” başlığı altında toplanacak konferans dört oturumlu olacak ve bir gün sürecek. Türkiye ve ABD’dcıı gazeteci, yazar, akademisyen, siyasetçilerin davet edildiği toplantıya HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, Genel Başkan Yardımcısı Nazmi Gür, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Kerkük Valisi Necmettin Kerim, Irak Parlamentosu Ezidi Milletvekili Vian Daklıeel’in katılması bekleniyor. PYD Başkanı Salih Müslim’in de konferansa görüntülü olarak bağlanacağı bildirildi.

 

 
TANRIKULU: “NEGATİF ALGIYI KIRACAĞIZ

 

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, geçen yıl yapılan toplantıya CHP’nin davet edilmediğini anımsatarak, “Bu sene davet edildik. Biz de katılacağız ve C”1 IP’nin Kürt sorununun çözümü sürecindeki pozitif tutumunu anlatacağız toplantıda. Bugüne kadar AKP tarafından C1 IP’ye dönük yaratılan negatif bir algı vardı. Biz bu negatif algıyı kırmaya çalışıyoruz” dedi.

 

Tanrıkulu konferansta “Türkiye içindeki Kürt meselesinden Ortadoğu barış meselesine; İrak, Iran, Suriye’deki deki çatışmalara IŞİD’c kadar tüm konuların ele alınacağını ifade ederek şunları söyledi: “Bu sadece Türkiye’yi ilgilendiren bir mesele değil. Ortadoğu’nun istikrarı ve barışı meselesi. Türkiye’de bunun bir parçası. Dolayısı ile doğru bir hat üzerinden yürümesi lazım . Hele hele Ortadoğu İran, İrak Suriye’deki son gelişmelerden sonra doğru hat üzerinden yürümesi ve başarılı olması, sonuçlanması lazım.

 
CHP başından buyana, 2012 Haziran’ından bu yana Kürt sorununun çözümü noktasında aktif tutum aldı.

 
Başbakan’a gittik. Meclis’te son çıkan yasalara dönük eksiklikleri söyledik. Çözüm önerileri sunduk. Sürecin doğru yürümesi için katkımızı yapacağımızı söyledik.

 
CHP üzerinde AKP’nin yaratmaya çalıştığı negatif algıyı kırmaya çalışıyoruz. ABD’deki bu toplantıya da bu amaçla ve katkı koymak için gidiyoruz”

 

GÜR: ÇÖZÜM SÜRECİNDE CHP’YE ÖNEM VERİYORUZ”

 

 

HDP Genel Başkan Yardımcısı Nazmi Gür de yaptığı değerlendirmede, Kürt sorununun çözümü noktasında CHP’ye önem verdiklerini, geçen yıl çağırmama nedeninin altında bir karşı duruşun yatmadığını vurguladı. Gür, “Her yıl çağrılan isimler değişiyor. O nedenle geçen yıl CHP’nin çağrılmamasına farklı anlam yüklememek lazım. Biz Sezgin Bcy’in konferansa katılmasına, CHP’nin katılımına önem veriyoruz. CHP’nin sürece yaklaşımı, katkıları Türkiye açısından son derece önemli. CHP’nin sorunun çözümüne dönük politikalarına önem veriyoruz” dedi.