CHP ile AKP arasındaki demokrasi farkı; Roma ile Kartaca kadar! CHP’nin pazarlama ve imaj sorunu…

CHP ile AKP arasındaki demokrasi farkı; Roma ile Kartaca kadar! CHP’nin pazarlama ve imaj sorunu…
26 Aralık 2018 08:00

Metin Akpınar’ın sözleri sonrası, kutuplaşmadan beslenen AKP lideri, önünde bulduğu meşin yuvarlağı yine gole çeviriverdi…

 

 

Engin BALIM H&H YORUM

 

 

Akpınar’ı severim, entellektüel birikimi de çok az sanatçıda bulunur, bunu da bilirim. Lakin, Halk TV’nin, Halk Arenası programını oldum olası anlamış değilim.

 

 

Yaşını başını almış, botokslu Uğur Dündar, konuk ettiği, yine yaşını başını almış sanatçılara AKP’yi eleştirtiyor. Salonda toplanan, emeklilerden oluştuğu belli kalabalıklar da, yapılan her espriye gülerek, alkış tutuyorlar. İyi güzel, karşılıklı gaz alınıyor; buna da ihtiyaç var da, ne üretiliyor?! AKP’nin oyları mı düşüyor? Sonuç ne?

 

 

Sayın Yılmaz Özdil de, bu programlara katılıyor. O da malumunuz lafı gediğine sokan, usta bir yazar. Bizim taban onu dinledikçe, okudukça; ”Al işte, oh olsun” diyerek karşı taraftan intikam almanın hazı ile rahatlayıveriyor.

 

 

Bu profile benim anne ve babam da giriyorlar. Kesinlikle insanların negatif enerjilerini atmaları lazım, AMA siyasette mühim olan sonuç alabilmek.

 

 

Atatürkçüler, aydınlıkçılar, sosyal demokratlar, özgürlükçüler, demokratlar olarak; maalesef sonuç odaklı işlere imza atamıyoruz. Birileri kitaplarını çok satanlara sokuyor, birileri reyting alıyor; ee sonuç; sadece bu mu olmalı?!

 

 

Gerek Halk TV, gerekse Sözcü gazetesinin yanlış yönetildiğini düşünenlerdenim. Anımsayın; seçim öncesi Sözcü’nün ”Beyninizi yanınızda götürmeyi unutmayın” manşetini…

 

 

Allah aşkına, kime yaradı bu gereksiz manşet?

 

 

Bugün sevgili Akpınar’ın sağa sola çekilen sözleri kime yaradı?

 

 

Basınımızın %95’i bugün AKP yandAŞına dönüşmüş, tek bir elden çıktığı belli yazılarla ve TV ekranlarında ”CHP darbecidir”, ”Menderes’i astılar, Erdoğan’ı yedirmeyeceğiz” sloganları tekrar tekrar peşi sıra döndürülüyor…

 

 

Ekonomi bu kadar kötü durumdayken; asgari ücret, enflasyon, işsizlik, faiz, döviz, borç ve cari açık konuşmak istemeyen; AKP borozanları için, böylesi bulunmaz bir fırsatı; Halk TV eliyle vermiş olduk…

 

 

Geliyorum buradan asıl anlatmak istediğim meseleye;

 

 

Bugün CHP’de parti içi demokrasi maalesef ayaklar altındadır; ancak AKP ile CHP’yi kıyasladığımızda, CHP’deki parti içi demokrasi ROMA ise, AKP’deki Kartaca’nınki kadar bile değildir.

 

 

AKP lideri, sarayından bir çok seçilmiş belediye başkanını istifaya zorlamıştır.

 

 

Adayların milletvekili ve belediye başkanları tamamını Erdoğan bizzat kendisi belirlemiştir.

 

 

Türkiye’de ilk defa bir Başbakan ve parti lideri, Erdoğan tarafından istifa ettirilip, yerine başkası atanmıştır.

 

 

AKP lideri bugün hem parti lideri, hem de ülkenin, devletin başıdır.

 

 

AKP lideri, rektörleri atarken kanunları, atayacağı kişiye özel olarak, bir gecede değiştirip, atamayı yaptıktan sonra, ertesi sabah tekrar eski haline getirmektedir.

 

 

Öğrenciler, işçiler, sanatçılar, gazeteciler, yazarlar, akademisyenler; belirlenen çizgiyi aştıkları anda, gözaltına alınmaktadır.

 

 

Bugün, asker karşıtlığı ile iktidara gelen Erdoğan’ın kabinesinde, emekli Hulusi Paşası bile vardır.

 

 

Ancak geliyoruz, CHP hala asker ve darbe yanlısı imajından kurtulamıyor. Hala 1960’ları konuşturuyor, gündemi değiştirip belirleyemiyor.

 

 

Bunun nedenleri içinde şunları sıralayabilirim;

 

 

CHP’nin elinde yeterli basın kuruluşları yok. Var olanlar ise; Halk TV, Sözcü, Cumhuriyet vs iyi yönetilemiyor.

 

 

Daha çok; internet sitesi, TV ve gazeteye acilen ihtiyaç var.
Para lazım elbet, ama onu da bulması gereken kişi CHP lideri ve yönetim kadrolarıdır…

 

 

AA, DHA, Cihan, İha bunların hepsi AKP kontrolüne geçmiştir. Seçim gecesine yönelik doğru bilgiyi halka ulaştıracak acil bir ajans kurulması elzemdir.

 

 

Bir çok, birbirinden yetenekli gazeteci, bugün işsiz konumdadır. Bu, yeni ve kendi medyamızı yaratmak için, aslında bulunmaz bir fırsattır.

 

 

Sadece Halk TV, FoxTV, Cumhuriyet, BirGün, Sözcü vs ile Erdoğan’ı seçimde yenmek hayalden öte değildir…

 

 

Bugün Muharrem İnce’yi dinleyip, ön seçimi parti içinde yaygınlaştırabilseydik, AKP’yi aday belirleme süreci üzerinden eleştirebilirdik. O treni de maalesef kaçırdık.

 

 

Sayın Kılıçdaroğlu’ndan bekledim ki, bari halkın, sokağın tepki verdiği ve yolsuzlukla anılan bazı isimleri yeniden aday göstermesin…

 

 

Maalesef yine bizi hayal kırıklığına uğrattı.

 

 

İnşallah sayın Kılıçdaroğlu, bizi bu kez, İstanbul ve İzmir’in ilçelerinde şaşırtır diyorum.

 

 

Ancak görüyor ve üzülüyorum ki, CHP seçime, hazırlıksız, taktiksiz, dağınık, düzensiz bir ordunun savaşa gidişi gibi giriyor. Umarım yanılırım…

 

 

Engin BALIM Twitter