CHP il il sandık güvenliğini sağlayabilecek mi?

CHP il il sandık güvenliğini sağlayabilecek mi?
5 Mart 2019 11:09

YSK aday listelerini 3 Mart mesai bitiminde kesinleştirdi. Şimdi sıra seçim çalışmalarında. Tüm adaylar projelerini halka sunuyor.

 

 

H&H ÖZEL HABER

 

Peki 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde sandık güvenliği sağlanabilecek mi?

 

CHP’nin Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Onursal Adıgüzel yaptığı açıklamalarda Genel Merkez’de kurulan ekiple illerden gelecek sandık sonuç tutanaklarını bu merkezde değerlendirip YSK’dan gelecek verilerle karşılaştırdıktan sonra eş zamanlı olarak kamuoyuyla paylaşacaklarını ifade etti.

 

Bu açıklamaların CHP Genel Merkezi tarafından her seçim öncesi yapıldığını ancak ya Genel Merkez’deki ‘server’ların seçim günü saat 19:00 gibi çöktüğünü ya da trafolara kedilerin girdiği ifade edilerek YSK’nın açıkladığı sonuçların dışında CHP Genel Merkezi’nin bir sonuç açıklayamadığını hemen hemen her seçimde gördük.

 

24 Haziran  akşamı yaşananlar malum. O kadar ki Onursal Adıgüzel’in büyük bir heyecanla tanıttığı sistemin seçim günü nasıl çöktüğü ve o akşam kimsenin Adıgüzel’e ulaşamadığı hafızalarımızda.

 

CHP’nin başta Ankara,İstanbul,İzmir, Bursa, Mersin, Antalya belediye başkan adaylarının CHP il ve ilçe örgütleriyle koordineli oluşturdukları sandık güvenliği var mı?

 

Her aday kendi sandık güvenliğini kendisi sağlayabilecek mi?

 

Vatandaşın sandığa giden oyları seçim akşamı oy kullanma işleminin bitiminden hemen sonra CHP’nin belirlediği parti müşahitleri gözetiminde şeffaf bir şekilde sayılarak tutanağa geçirilip ıslak imzalı tutanaklar CHP il başkanlıklarında birleştirilerek il il sonuçlar CHP tarafından açıklanabilecek mi?

 

 

CHP’ye oy veren seçmen, karşı tarafın “atı alan Üsküdar’ı geçti” CHP yönetiminin de “aslında biz kazandık ama sandıkta çaldılar, sonucu lehlerine çevirdiler” sözlerini duymak istemiyor.

 

 

CHP’li seçmen atacağı oyun güvencesini CHP yönetiminden bekliyor.