CHP İl Gençlik Kollarından Cumartesi Annelerine destek

CHP İl Gençlik Kollarından Cumartesi Annelerine destek
25 Ekim 2014 15:57

İzmir’de, CHP İl Gençlik Kolları üyeleri, ‘Cumartesi annelerinin adalet arayışındaki 500’üncü hafta’ etkinliğine adliye binasına yürüyerek destek verdi. Gençlerle birlikte İzmir Milletvekili Musa Çam da yürüdü.


CHP Gençlik kolları üyeleri, ‘Cumartesi annelerinin adalet arayışındaki 500’üncü hafta’ etkinliğine destek vermek için adliye girişinde toplandı. Yaklaşık 200 kişi, slogan atıp bina girişine kadar yürüdü. Burada açıklama yapan Gençlik Kolları Başkanı Sinan Sarıküse, ülkedeki adaletsizliklere karşı adaletin ve vicdanın sesi olmak için toplandıklarını söyledi. “Bizler, bugün, ‘Oğlumun kemiklerini bulsam koynumda taşıyacağım, çünkü oğlumu çok özledim’ diyen anaların cumartesi annelerinin sesi olmak için buradayız. Aslında, onlar umuda oturuşunu bundan 1013 hafta önce 27 Maıs 1995 yılında başladılar. Biz CHP ve İzmir gençliği olarak, 500 haftadır bu onurlu mücadelenin yanındayız. Mücadelemiz gerçeklerle yüzleşmekten kaçan AKP siyasetine ve adaletine karşı olan onurlu bir mücadaledir. İnanıyoruz ki bu mücadele, ülkemizi daha demokratik ve özgürlükçü konuma getirecektir” dedi.

 

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam da gençlik kolları üyelerine destek verdi. Basın açıklamasının ardından gençler ve Çam, adliye binasının merdivenlerinde bir süre oturarak protestolarını sürdürdü.