CHP İl Başkanı, AKP’li Acıpayam Belediye Başkanı hakkındaki rüşvet iddialarını böyle sıraladı!

CHP İl Başkanı, AKP’li Acıpayam Belediye Başkanı hakkındaki rüşvet iddialarını böyle sıraladı!
16 Kasım 2019 11:07

Denizli’nin Ak Partili Acıpayam Belediye Başkanı Hulisi Şevkan ve kardeşi Nazım Şevkan hakkındaki rüşvet iddialarına ilişkin CHP Denizli İl Başkanı Mahir Akbaba açıklama yaptı.

 

 

Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde yapılan açıklamada konuşan Akbaba, Cumhuriyet savcılarını göreve çağırdı.

 

Akbaba, konuşmasının başında AK Partili Acıpayam Belediye Başkanı Hulisi Şevkan ve kardeşi Nazım Şevkan hakkında ki rüşvet iddialarını sıraladı.

 

 

“İddialar artık ayyuka çıktı” diyen Akbaba, iddiaları şu şekilde sıraladı:

“*Başkan Hulusi Şevkan’a 18.000 Türk Lirası elden para verildiği,

* Kardeş Nazım Şevkan’ın; abisi; Başkan Hulusi Şevkan adına bir müteahhitten alınıp verildiği iddia edilen, rüşvet olarak adlandırılıp adlandırılamayacağının kamuoyu takdirine bırakacağımız para talebi,

* Müteahhit Şerif Ali Saraç ile Nazım Şevkan’ın arasında geçen ve rüşvete ilişkin konuşmaların yer aldığı görüşmeler. Görüşmeler diyoruz çünkü 1 değil, 2 değil; ilaçlama işinden reklam/tanıtım ve benzeri işlerle ilgili her hakedişten ¼ oranında istenilen para pazarlıkları mevcuttur.

Aynı zamanda ilaç şirketi sahibi de olan Müteahhit Şerif Ali Saraç’ın basında yer alan bir röportajı da, itirafname niteliğinde olup, bu itiraflar doğruysa; vaatlerle başlayıp, yalanlarla devam eden, tehditlere kadar uzanan bir rüşvet çarkı içindeki kirli belediyecilik düzenini de tüm yönleriyle ayan beyan ortaya çıkarmıştır.”

Bu açıklamasının bir suç duyurusu niteliği taşıdığını kaydeden Akbaba, belediye başkanı ve kardeşi hakkında ” Rüşvet almak ve vermek” ve “Görevi Kötüye Kullanmak” suçlamasıyla işlem yapılmasını talep etti.

Şifre Haber’de yer alan habere göre; Akbaba, belediye başkanı ve kardeşi hakkında bir an önce gerekli kovuşturmanın başlatılması ve Belediye Başkanı Hulisi Şevkan’ın açığa alınması gerektiğini söyledi.

Akbaba, açıklamalarının devamında şu ifadelere ye verdi:

“Savcılarımızın cesaretleri ile eksiksiz biçimde hukuku uygulaması ve ortadaki hukuk dışılığa çare olmaları gerekmektedir. Hain emeller besleyenlere karşı gerekli olan girişimi yapmak için bile ‘acaba’lara takılmak cesaretin, namuslu davranmanın ve hukuk insanı olarak görevini yapmanın önünde bir engeldir.

Oysa ki: bu ülke namussuzlara bırakılmayacak kadar kıymetlidir: Sizler bugün de namuslu insanların cesur davranışlarına tanıklık ediyorsunuz, bundan sonra da etmeye devam edeceksiniz.

Şunun bilinmesi gerekir ki: Bizler susarsak vicdanlar susar, vicdanlar susarsa Kirli Belediyecilik Anlayışı hüküm sürer gider nitekim Acıpayam Belediysei’nin kötü yönetilmesi sonucunda 2014 yılında 6 milyon Türk Lirası borç, 2019 yılında yaklaşık 100 milyon Türk Lirasına ulaşmıştır.

Tüm bunların sonucundabıçağın kemiğe dayandığı, tuzun koktuğu Acıpayam’ın yaraları sarılamaz, kangren halini alır, Acıpayam’lı hemşehrilerimizin mağduriyetleri de giderilemez.

Altını çize çize söyleyeceğimiz son söz şudur: Başkan tüm bu pislik ne?”