CHP İBB Grup Sözcüsü Tarık Balyalı: İktidar İstanbullulardan 31 Mart ve 23 Haziran’ın intikamını alıyor

CHP İBB Grup Sözcüsü Tarık Balyalı: İktidar İstanbullulardan 31 Mart ve 23 Haziran’ın intikamını alıyor
2 Aralık 2020 10:15

CHP İBB Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, UKOME toplantısında yaşananlara ve Marmaray’da uygulanacak indirimin engellenmesine ilişkin konuştu. “İktidar İstanbullular’dan 31 Mart ve 21 Haziran’ın intikamını alıyor” dedi.

 
Halk TV’de yayınlanan Can Coşkun’un sunduğu Haber Masası programına konuk olan CHP İBB Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin indirim, aktarma ve 5000 taksi projesine müdahale edilmesini değerlendirdi. “Yönetimi bizim devralmamızla birlikte mevcut iktidarın alışkanlıkları değişti” diyen Balyalı, UKOME’nin (Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü) yönetilmesinin de iktidar tarafından değiştirilmeye çalışıldığını söyledi.

 

 

“Düzenlemeden sonra Aile Bakanlığı dahi İstanbul’un ulaşımında söz sahibi olacak”

 
UKOME’nin yapısına değinen Balyalı şöyle konuştu:

 

UKOME’nin eski yapısı şöyleydi: 11 tane büyükşehir belediye yetkilisi temsilci olarak bulunuyordu. 10 tane de diğer kamu kurum ve kuruluşlarından temsilciler mevcuttu. Yönetme değişikliği ile birlikte UKOME’nin yapısı değiştirildi. Değişiklikten sonra UKOME, Büyükşehir Belediyesi’nin azınlıkta kalacağı diğer kurumların çoğunlukta olacağı bir yönetmeliğe büründü. Bu düzenlemeden sonra Aile Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı gibi kurumlar İstanbul’un ulaşımıyla ilgili karar verici olacak. İBB’nin gücü elinden alındı. Artık İstanbul’un ulaşımında siyasi kararlar veriliyor.

 

 

“İktidar 31 Mart ve 23 Haziran’ın intikamını alıyor”

 
Tarık Balyalı, 5000 taksi projesinin iptal edilmesinden taksicilerin çoğunluğunun şikayetçi olduğunu söyledi. Marmaray’da aktarma indirimine ilişkin de konuştu. Balyalı, “İktidar bu projelere karşı çıkarak 31 Mart ve 23 Haziran’ın intikamını İstanbullulardan alıyor. Bu kararların bedelini İstanbullular ödüyor. Bizim buradaki sorunumuz taksi plakası üzerinden rant elde etmek isteyen kişilerle ilgili. Bu konularla ilgili en büyük şikayeti taksicilerden alıyoruz. Marmaray indiriminin kaldırılması da siyasi bir karardır. İstanbulluların indirim hakkı ellerinden alınmıştır. 7 liradan 3,5 liraya düşecek indirime engel oldular. Bu isteğin engellenmesi belli bir siyasi anlayışı temsil ediyor.” dedi.