CHP heyeti Kahramanmaraş’ta: İstanbul Sözleşmesi yaşatır!

CHP heyeti Kahramanmaraş’ta: İstanbul Sözleşmesi yaşatır!
30 Mayıs 2020 11:12

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Muğla’da gerçekleşen kadın cinayetinde öldürülen Zeynep Şenpınar için oluşturduğu milletvekili heyeti dün Şenpınar’ın Kahramanmaraş Pazarcık’ta yaşayan ailesini ziyaret ederek başsağlığı dileklerini iletti. Adaletin yerini bulması ve katilin indirimsiz olarak en ağır cezayı alması için dava sürecini de yerinde takip edeceklerini ifade eden heyet, kadın cinayetlerinin önlenebilmesi için İstanbul Sözleşmesi’nin tam anlamıyla uygulanması çağrısını yineledi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da aile ile telefonda konuşarak taziyelerini iletti. Heyet daha sonra Zeynep Şenpınar’ı Pazarcık’taki mezarı başında andı.

 
Milletvekilleri Ali Öztunç, Gamze Taşcıer, Aysu Bankoğlu, Müzeyyen Şevkin, Suzan Şahin ve Bayram Yılmazkaya’dan oluşan heyet Zeynep Şenpınar’ın Kahramanmaraş Pazarcık’ta yaşayan ailesini ziyaret etti. Aileye dava sürecini sonuna kadar takip edeceklerinin sözünü veren Ankara Milletvekili ve TBMM Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu üyesi Gamze Taşcıer, “Çok üzgünüz. Çünkü Zeynep ne kadın cinayetlerinde bir ilk, ne de Manisa’da Gülnur Kocabaş’ın öldürülmesiyle anlaşılıyor ki son olmayacak. Her fırsatta şunu söylüyoruz, İstanbul Sözleşmesi yaşatır. Eğer ilk imzacısı olduğumuz İstanbul Sözleşmesi gerçek anlamda uygulansaydı, bugün koruma kararı için kolluk kuvvetlerine sığınan Zeynep hayatta olacaktı. Kadınlar sadece kadın oldukları için öldürülüyor ve erkekler tarafından öldürülüyor. Ne giyim tarzı, ne yaşam şekli, ne yaşadıkları yer, hiç biri için değil, sadece kadın oldukları için şiddete, ölüme mahkum ediyorlar. Hiçbir gerekçe kadın cinayetlerini meşrulaştıramaz.” ifadelerini kullandı.

 

 

 

Kadın cinayeti davalarında sıklıkla görülen indirimlere dikkat çeken Taşcıer, “Kravat taktı diye indirim yapılmasını asla kabul etmiyoruz. Takip ettiğimiz tüm davalarda erkeklerin hepsi aynı şeyi söylüyor, birkaç yıl yatar çıkar yatarım diyorlar. Biz CHP milletvekilleri olarak birçok kadın cinayeti davasını takip ediyoruz. Zeynep’in davasını da bizzat gidip Muğla’da takip edeceğiz ve hiçbir indirim almaması için katılma talebinde de bulunacağız. Umarım adalet yerini bulur.” dedi.

Foto 1 Foto 2 Foto 3 Foto 4