CHP Heyeti ABD temaslarını tamamladı

CHP Heyeti ABD temaslarını tamamladı
28 Eylül 2013 09:36

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan yardımcıları Faruk Loğoğlu ve Umut Oran’dan oluşan CHP heyeti ABD temaslarını tamamlamasının ardından dün gece Türkiye’ye döndü.

 

 

CHP heyetinin ABD temasları üç gün Washington, iki gün de New York’ta gerçekleşti. CHP heyeti, Amerika Birleşik Devletleri Senatosu, Dışişleri Bakanlığı, Savunma Bakanlığı ve Beyaz Saray’ın yanısıra, düsünce kuruluşları ve medya temsilcileriyle görüşmeler yaptı. CHP heyeti ayrıca Washington Türk büyükelçiliği yetkilileri ve Washington’daki geçtiğimiz aylarda açılan CHP temsilciliğinde ülkede yaşayan Türkler ile biraraya geldi. CHP heyeti New York’ta Sosyalist Enternasyonal faaliyetlerine de katıldı.
CHP, ABD temsilcilğinin konuyla ilgili yazılı açıklamasına şöyle:

 

“Heyetimizin Amerika temasları süresince ele alınan ana konular Türkiye-ABD ilişkileri, Türkiye Avrupa Birliği üyelik müzakereleri ve Orta Doğu’daki gelişmelerdir. Ayrıca heyetimiz Türk ekonomisi, demokrasideki aksaklıklar, Balyoz ve Ergenekon davaları, Kürt sorunu üzerine gelişmeleri de değerlendirmiştir. Buna istinaden 26 Eylül 2013 tarihinde Hürriyet Gazetesi’nde yer alan ‘Washington Koç’u sordu’ isimli makalede yer alan bazı yorumlara açıklık getirmek isteriz: Beyaz Saray ile yaptığımız görüşme sırasında eski Genelkurmay Başkanı Sayın Yaşar Büyükanıt ile Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’in ilişkisi Beyaz Saray yetkilileri tarafından değil, asker-sivil ilişkileri ve Balyoz davasıyla ilgili görüş bildiren delegasyonumuz tarafından bizzat gündeme getirilmiştir. Beyaz Saray yetkililerinin bu konuda herhangi bir yorumu olmamıştır.”