CHP Hatay İl Başkanı Mullaoğlu: Hatay’da AKP’ye karşı büyük bir öfke var

CHP Hatay İl Başkanı Mullaoğlu: Hatay’da AKP’ye karşı büyük bir öfke var
4 Ekim 2013 12:10

CHP Hatay İl Başkanı Sayın Servet Mullaoğlu, Halkın Habercisi’ne yaptığı değerlendirmede CHP’nin Hatay’daki durumu ve çalışmaları hakkında bilgi verdi.

 

H&H RÖPORTAJ

 

H&H : Sayın Mullaoğlu,  2009 yılındaki yerel seçimlerde CHP Hatay Merkezde ne kadar oy almıştı ve 2009′dan bu yana CHP’nin oylarında artış oldu mu?

 

Servet Mullaoğlu: CHP 2209 yerel seçimlerinde Hatay merkezde 2. Sıradaydı. Hatay’da sınır değişiklikleriyle yeni ilçeler oluşturuldu. Bu yeni ilçeleri de göz önüne alırsak CHP’nin Hatay’daki oyları kesinlikle arttı.

 

3

 

H&H : CHP’nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı belli mi?

Servet Mullaoğlu:  2013 yerel seçimleri için Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız belli değil. Genel Merkez ile sürekli irtibat halindeyiz. Hatay’da geniş kapsamlı bir anket çalışması yapılacak. Adayımız bu şekilde belirlenecek.

 

H&H : Sayın Mullaoğlu, Hataylıların en büyük sorunu nedir?

Servet Mullaoğlu: En büyük sorun hükümetin Suriye politikası. Hatay’da AKP’ye karşı büyük bir öfke var. Reyhanlı patlaması, patlamayı El- Kaide’nin üstlenmesi, hükümetin El – Kaide’ye destek vermesi Hatay’da büyük bir öfkeyle karşılanıyor. Suriye sorunu, Hatay’ın ekonomisini de çok olumsuz etkiledi. Hataylılar, “Maddi imkansızlıklar gelip geçici, önemli olan Suriye konusunun sorun olmaktan çıkması” diyor. AKP Suriye’de bataklığa saplandı. Hatay halkı yüz yıllar boyunca barış içinde yaşadı. Fakat şimdi AKP iktidarı barış için çok ciddi bir tehdit oluşturuyor.

 

4

 

H&H :  CHP Hatay İl Başkanlığı olarak Hatay ekonomisinin iyileştirilmesi için projeleriniz var mı?

Servet Mullaoğlu:  Elbette var. Hatay Büyükşehir için pek çok sosyal ve ekonomik proje hazırladık. Kazandığımız takdirde bu projeleri hemen hayata geçirip Hataylıların rahat nefes almasına yardımcı olacağımızı düşünüyorum.

 

1

 

H&H :Anadolu’da siyaset yapmanın avantajı ve dezavantajı nelerdir?

Servet Mullaoğlu:  İnsanlarla birebir görüşme imkanımız daha fazla. Bunun keyifli tarafları var. Fakat zorlukları da var. Küçük yerlerde ne yazık ki dedikodu çok fazla oluyor. Bu da zaman zaman sıkıntı yaratabiliyor.